Spor proizvođača kafe oko Klunijevog dvojnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2016, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spor proizvođača kafe oko Klunijevog dvojnika

Kompanija Nespreso (Nespresso) tužila je izraelski Espreso klab (Espresso Club) zbog toga što je u reklami koristio glumca koji neverovatno liči na holivudsku zvezdu Džordža Klunija koji je zaštitno lice Nespresa.

U reklami Espreso klaba se pojavljuje dvojnika Klunija, mada se na ekranu vidi i upozorenje da "to nije Džordž Kluni".

Ogranak Nespresa iz Izraela saopštio je danas da je preduzeo pravne korake da "spreči da se kupci dovedu u zabludu". Nespreso traži >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 50.000 dolara za naknadu štete i da se reklama s Klunijevim dvojnikom više ne emituje.

Espreso klab je saopštio da je Klunijev dvojnik trebalo da privuče kupce koji žele "neformalnije" iskustvo pijenja kafe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.