Škulecu nagrada Sava Šumanović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2017, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škulecu nagrada "Sava Šumanović"

Nagrada za likovnu umetnost "Sava Šumanović" uručena je na Novosadskom sajmu Rastislavu Škulecu, slikaru i vajaru koji je ostavio veliki trag na polju savremene umetnosti. 

Nagradu je uručio generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Umetnik i pedagog Rastislav Škulec, je formirao svoj stav tokom devedesetih godina, izlažući skulpture od različitih nekonvencionalnih materijala na otvorenim prostorima.

Formirajući sopstveni umetnički >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izraz, kreirao je umetnost sa stavom, osnivajući sa Zoranom Pantelićem grupu Apsolutno skulpturalno koja je bila aktivna od 1990. do 1993. godine.

Članovi ovogodišnjeg žirija za dodelu nagrade "Sava Šumanović" su istoričarka umetnosti, upravnica galerije Matice srpske u Novom Sadu, Tijana Palkovljević Bugarski, direktorka galeije Bel Art , Vesna Latinović, i likovni kritičar Sava Stepanov koji je predsedavao žirijem za dodelu nagrade „Sava Šumanović".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.