Sjaj okuplja zlatare i draguljare iz regiona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2018, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sjaj" okuplja zlatare i draguljare iz regiona

Međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva "Sjaj" trajaće od danas do nedelje na Novosadskom sajmu. Okuplja izlagače iz Srbije i inostranstva, a ulaz za posetioce je besplatan.

Ljubitelji dragocenih metala, dragulja i satova moći će u naredna četiri dana da saznaju više o odabiru nakita i nauče kako da prepoznanju pravi dijamant ili prirodan biser, što su, prema rečima izlagača, najčešća pitanja.

"Biseri spadaju na četvrto mesto po najprodavanijim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << plemenitim stvarima. Inače, ni jedan dragulj ne čini ženu toliko ženstvenom i otmenom kao biser. Biser se nosi u svakoj prilici, uz svaku garderobu i ide uz sve godine", kaže zlatar Srboljub Janković.

Od nedavno na srpskom tržištu postoje i dijamanti.

"Za dijamant je najbitnije da se izabere neka proizvodnja od poverenja. Dijamant mora da bude nov i da ima sertifikat, da se vidi koja mu je boja, čistoća, da li ima inkluzije, to su oštećenja koja se nekad vide golim okom, ali nekad ne", kaže zlatar Tijana Stanimirović.

Izložba u Novom Sadu slovi za najznačajniju iz oblasti zlatarstva u ovom delu Evrope.

"Ono što je novina u odnosu na prošle godine je veliki broj izlagača iz Turske, Italije, BiH, Makedonije i to je pravac u kom će Sajam ići i narednih godina i svi zlatari iz okruženja, ne samo iz Srbije, prepoznaju ovaj događaj kao regionalni događaj koji je od izuzetnog značaja za zlatare iz ovog regiona", kaže Boris Nadlukač, izvršni direktor Novosadskog sajma.

Narednog vikenda na Novosadskom sajmu održaće se prvi SEE IT samit na temu telekomunikacija i inovacija. Za neka predavanja ulaz će biti besplatan, dok kotizacije postoje za pristustvo na radionicama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.