Sindikati prosvete insistiraju na sistemskom povećanju koeficijenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jan.2016, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati prosvete insistiraju na sistemskom povećanju koeficijenata

Predstavnici četiri sindikata prosvete insistirali su u razgovoru sa resornim ministrom Srđanom Verbićem na sistemskom povećanju koeficijenata i na jednokratnoj pomoći u januaru, saopšteno je danas iz Sindikata radnika u prosveti Srbije (SRPS).

"Ministar je zamolio predstavnike sindikata i oni su se složili da napišu zajednički plan izmene koeficijenata, kako bi se odgovarajući zahtev uputio Vladi Srbije. Uskoro sledi sastanak rukovodstava četiri sindikata prosvete", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kaže se u saopštenju koje je potpisao predsednik SRPS Slobodan Brajković.

Navodi se i da su sindikati bili jedinstveni u stavu da je projekat platnih razreda unapred propao.

"Ovako zamišljeni platni razredi (ukoliko ikada budu na snazi) ne bi ispravili nepravde u javnom sektoru, nego bi, na protiv, ozakonili postojeću disproporciju plata u javnom sektoru na više godina, suspendovali razne odredbe Zakona o radu i kolektivnih ugovora i obrazovanju nanele mnogo štete, a nikakvu korist. Stav sindikata je bio i da je obrazovanju potreban veći budžet, a način na koji će to biti ostvareno nije važan", piše u saopštenju.

Dodaje se i da je sastanak organizovalo Ministarstvo prosvete na zahtev četiri sindikata prosvete, a razlog je insistiranje sindikata da se hitno pristupi rešavanju materijalnog položaja zaposlenih u obrazovanju, u smislu ispunjenja tačaka iz Sporazuma između Vlade i sindikata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prosvetari traže sistemsko povećanje koeficijenata

Izvor: OkRadio.rs, 09.Jan.2016

Predstavnici četiri sindikata prosvete insistirali su u razgovoru sa resornim ministrom Srđanom Verbićem na sistemskom povećanju koeficijenata i na jednokratnoj pomoći u januaru, saopšteno je u subotu iz Sindikata radnika u prosveti Srbije (SRPS). "Ministar je zamolio predstavnike sindikata i...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.