Sednica Skupštine opštine Vrbas za smenu Igora Bečića

Izvor: Blic, 08.Jan.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Skupštine opštine Vrbas za smenu Igora Bečića

VRBAS - Na inicijativu vladajuće većine za 15. januar zakazana je sednica Skupštine opštine Vrbas. Kako je najavljeno, odbornici Srpske radikalne stranke, Socijalističke partije Srbije i Demokratske stranke Srbije, pokušaće da smene aktuelnog predsednika lokalnog parlamenta Igora Bečića.

Kako se nezvanično čuje, na sednici će Miroslav Aleksić (DSS) biti razrešn dužnosti Bečićevog zamenika i izabran za novog predsednika SO Vrbas.

Na sednici će na dnevnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << redu biti osam tačaka, a prva se odnosi na Bečićevu smenu. Predsednik vrbaskog parlamenta se zamerio članovima svoje bivše stranke što je krajem godine napustio radikale i prešao u Nikolićeve narodnjake. O tome je odbornike obavestio na sednici 20. decembra, ali je vladajuća koalicija odložila glasanje o njegovom poverenju kako bi nesmetano usvojila rebalans prošlogodišnjeg i predlog budžeta za 2009. godinu.

Pošto je na dnevnom redu i razrešenje jednog odbornika, neizvesno je da li će radikali pokušati da oduzmu mandat Igoru Bečiću. Mnogi smatraju da to nije moguće jer Bečić kao predsednik radikala u Vrbasu nije potpisao blanko ostavku. Još se navodi da će na sednici biti predloženo oduzimanje mandata jednom odborniku iz redova socijalista, koji se više ne drži "koalicione discipline" i glasa po svom nahođenju.

Kako nezvanično saznajemo dužnosti bi mogla biti razrešena Dragana Simić iz redova SPS-a, koja je član Opštinskog veća, zadužena za obrazovanje.

Posle prelaska doskorašnjeg predsednika odbora SRS Vrbasu Igora Bečića u SNS, vladajuća koalicija ima 22, od 36 odbornika u SO Vrbas.U opoziciji je 13 odbornika DS, SDP i G17 plus okupljenih u koaliciji Za Evropski Vrbas i jedan odbornik SNS Igor Bečić.

Paralelno sa zakazivanjem sednice SO Vrbas pronela se vest da je Igor Bečić, za 22. februar raspisao redovne izbore za članove Saveta MZ. Postojećim je istekao četvorogodišnji mandat, a opozicija iz koalicije Za Evropski Vrbas je optuživala vladajuću koaliciju da, kršeći Ustav i zakone, pokušava da izbegne poraz na izborima.

Na dnevnom redu predstojeće sednice je predlog izmena i dopuna odluke o obrazovanju MZ, pa je neizvesno da li će vladajuća većina poništiti navodnu Bečićevu odluku da izbori za članove Saveta MZ budu održani 22. februara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.