Saslušanja o tokovima novca prikupljenog za Tijanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2014, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saslušanja o tokovima novca prikupljenog za Tijanu

Policija je počela saslušanja povodom tokova novca prikupljenog od građana širom Srbije za lečenje Tijane Ognjanović koja je umrla pre operacije u Americi prošle godine, rekao je za RTS ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

U akciji koja je ujedinila građane prikupljeno je zvanično milion i 600 hiljada evra. Čekajući transplantaciju srca, osmogodišnja Tijana preminula je u bolnici u Hjustonu.

Od preostalog novca Ognjanovići su rešili da doniraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 1,2 miliona evra Institutu za majku i dete. Sa proverama cene opreme, policija proverava i gde je išao novac sa Ognjanovićevih računa, prenosi RTS.

Stefanović je rekao da policija sumnja da su veleprodajna preduzeća ostvarila profit i do 95.000 evra.

"Istragom se došlo do saznanja koja do sada nisu bila poznata javnosti, ali koje zbog istrage ne možemo da saopštimo", rekao je ministar i najavio da će policija svoj deo posla obaviti do sredine septembra i tada obavestiti javnost.

U pitanju je pretkrivični postupak i lica se za sada ispituju u svojstvu građana radi prikupljanja informacija i obaveštenja. Ukoliko dođe do zaključka da je izvršeno krivično delo policija će podneti krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu.

U javnosti se spekuliše već neko vreme o ugradnji posrednika i lekara prilikom nabavke opreme.

Umesto na različite račune, novac iz humanitarnih akcija, trebalo bi ubuduće da se sliva na jedno mesto. Za septembar se najavljuje registrovanje jedinstvenog Fonda za lečenje dece u inostranstvu, a njime bi upravljala Vlada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela saslušanja o tokovima novca prikupljenog za Tijanu Ognjanović

Izvor: 24sata, 22.Avg.2014

Policija je počela saslušanja povodom tokova novca prikupljenog od građana širom Srbije za lečenje Tijane Ognjanović koja je umrla pre operacije u Americi prošle godine, rekao je za RTS ministar unutrašjnih poslova Nebojša Stefanović...U akciji koja je ujedinila građane prikupljeno je zvanično...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.