Samohrana majka sa troje dece ostala bez posla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2009, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samohrana majka sa troje dece ostala bez posla

SUBOTICA - Austrijski vlasnik subotičke firme ATB "Sever" tokom prethodnih dana otpustio je 172 radnika, među kojima je i jedna samohrana majka troje dece.

"Gazda nije imao milosti prema radnicima "Severa" zbog čega su majka sa troje dece i još 30 porodica došli na ulicu i pali na prosjački štap. Badava je bilo što smo molili austrijskog vlasnika da bar 25 socijalno ugroženih radnika ostane na poslu", rekao je predsednik Samostalnog sindikata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Severa" Ilija Tulumović.

On je dodao da taj sindikat ima mučne pregovore sa poslodavcem, ali da nije nađen zajednički jezik.

"Poslodavac je ostao nem iako smo mu ukazivali na brojne nezakonitosti u sastavljanju spiska radnika proglašenih tehnološkim viškom u preduzeću. On se vadi na restruktuisanje, koje valjda na njegovom jeziku znači bahato otpuštanje ljudi bez smisla i zakona. Ni sami ne znamo šta nam je činiti jer je ovo deseto kolektivno otpuštanje otkako je novi vlasnik preuzeo "Sever" pre tri godine", rekao je Tulumović.

Poslije najnovijih otkaza u ATB "Severu" ostalo je manje od hiljadu radnika, dok je u momentu preuzimanja fabrike od austrijskog vlasnika bilo 2.400 stalno zaposlenih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.