Sajam profesionalne orijentacije u Inđiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2015, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam profesionalne orijentacije u Inđiji

U dvorištu galerije "Kuća Vojnovića" u Inđiji, danas u 17.30 časova održaće se "Sajam profesionalne orijentacije". Program su pripremili učenici srednje škole "Dr Đorđe Natošević", u okviru projekta "Iskustveno učenje".

Jedan od velikih problema sa kojima se mladi u Inđiji, pa i u celom društvu, susreću je nezaposlenost. Učenici srednje škole "Dr Đorđe Natošević" zato su odlučili da kroz organizovanje sajma omoguće privrednicima sa teritorije opštine Inđija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da mladim ljudima predstave svoj rad, kao i za kojom vrstom stručnih profila će eventualno imati potrebu u skorijoj budućnosti.

Ovakva vrsta direktnog, neposrednog kontakta i prilika za dijalog između mladih ljudi i privrednika će pomoći mladima koji tek treba da se odluče koju srednju školu da upišu i odaberu buduću profesiju.

Pored sajma profesionalne orijentacije, koji organizuju učenici smerova ekonomski tehničar i komercijalista, biće održana i "Revija maturskih haljina i frizura", koju priređuju učenici smera muški/ženski frizer, a za osveženje svih učesnika zaduženi su učenici smera kuvar/konobar. Održavanje ove akcije podržala je kompanija Henkel Srbija, kaže se u najavi.

Osnovna ideja projekta "Iskustveno učenje" je povezivanje nastavnog gradiva sa društveno korisnim radom u lokalnim zajednicama. Učestvujući u organizaciji i realizaciji lokalnih, društveno korisnih akcija, učenici produbljuju svoje znanje, stiču određene praktične veštine i razvijaju osećaj društvene odgovornosti.

Projekat realizuje Kolping društvo Srbije, a do sada je u programima učestvovalo više od 200 učenika iz više gradova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.