20. maj  2015. 10.35  | Izvor: RTV

Sajam profesionalne orijentacije u Inđiji

INĐIJA -

U dvorištu galerije "Kuća Vojnovića" u Inđiji, danas u 17.30 časova održaće se "Sajam profesionalne orijentacije". Program su pripremili učenici srednje škole "Dr Đorđe Natošević", u okviru projekta "Iskustveno učenje".

Jedan od velikih problema sa kojima se mladi u Inđiji, pa i u celom društvu, susreću je nezaposlenost. Učenici srednje škole "Dr Đorđe Natošević" zato su odlučili da kroz organizovanje sajma omoguće privrednicima sa teritorije opštine Inđija da mladim ljudima predstave svoj rad, kao i za kojom vrstom stručnih profila će eventualno imati potrebu u skorijoj budućnosti.

Ovakva vrsta direktnog, neposrednog kontakta i prilika za dijalog između mladih ljudi i privrednika će pomoći mladima koji tek treba da se odluče koju srednju školu da upišu i odaberu buduću profesiju.

Pored sajma profesionalne orijentacije, koji organizuju učenici smerova ekonomski tehničar i komercijalista, biće održana i "Revija maturskih haljina i frizura", koju priređuju učenici smera muški/ženski frizer, a za osveženje svih učesnika zaduženi su učenici smera kuvar/konobar. Održavanje ove akcije podržala je kompanija Henkel Srbija, kaže se u najavi.

Osnovna ideja projekta "Iskustveno učenje" je povezivanje nastavnog gradiva sa društveno korisnim radom u lokalnim zajednicama. Učestvujući u organizaciji i realizaciji lokalnih, društveno korisnih akcija, učenici produbljuju svoje znanje, stiču određene praktične veštine i razvijaju osećaj društvene odgovornosti.

Projekat realizuje Kolping društvo Srbije, a do sada je u programima učestvovalo više od 200 učenika iz više gradova.

Tagovi