Sabina Šurjan obeležila stonotenisku 2018. godinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Dec.2018, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sabina Šurjan obeležila stonotenisku 2018. godinu

Odbranom titule na Top 12 turniru, Sabina Šurjan potvrdila je primat u seniorskoj konkurenciji. 18-godišnja stonoteniserka Novog Sada je tako postala najmlađi dvostruki uzastopni pobednik najprestižnijeg domaćeg turnira koji je osvojila ubedljivo sa 10 pobeda i tek jednim porazom na takmičenju održanom proteklog vikenda u novosadskom SPENS-u.

"Sjajna je godina iza mene. Završila sam juniorsku karijeru sa osvojenim Top 10 turnirom Evrope i prvim mestom na evropskoj, a trećim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na svetskoj rang listi. Srećna sam zbog bronze sa Evropskog prvenstva u Rumuniji, ali ostaje žal što me je jedan poen delio od medalje na Olimpijskim igrama mladih u Argentini. Šlag na tortu je ova nova titula na Top 12 seniorki Srbije", priča Šurjanova.

Sabina je bez poraza u Superligi Srbije gde je njen klub STK Novi Sad ubedljivo osvojio jesenu titulu sa maksimalnim skorom pobeda, a nezapamćenim partija količnikom od 36:2.

" Za mene su podjednako važni pojedinačni i klupski uspesi. Primarni cilj je nova šampionska titula sa Novim Sadom, klubom koji mi je ogromni oslonac u karijeri. Kada znam da su tu i Izabela Lupulesku i Tijana Jokić, moje saigračice iz reprezentacije, uz Zoju Novikovu, verujem da je titula dostižna", jasnu poruku rivalima šalje Sabina.

Šurjanova je praktično bez odmora gotovo dve godine jer je istovremeno igrala za juniorsku i seniorsku reprezentaciju Srbije. U 2018.godini je obišla četiri kontinenta, a poslednja egzotična destinacija bila je Australija na Svetskom omladinskom prvenstvu.

"Skoro 150 dana sam bila van kuće. U 2019 godini biće mi mnogo lakše jer igraću samo seniorsku konkurenciju. Neće biti lako u prvoj godini jer su protivnice i po 10 godina starije od mene."

Sabina je na prethodnom Evropskom seniorskom prvenstvu u Španiji zamalo ušla u 32. Već u martu je očekuje Evropsko do 21 godine u Portugalu, a mesec dana kasnije i Svetsko seniorsko u Mađarskoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.