STAR Centar Filozofskog fakulteta u Novom Sadu dobio status centra izuzetnih vrednosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2022, 13:49

STAR Centar Filozofskog fakulteta u Novom Sadu dobio status centra izuzetnih vrednosti

STAR Centar Filozofskog fakulteta u Novom Sadu akreditovan je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS kao Centar izuzetnih vrednosti za bihejvioralna istraživanja u psihologiji, navodi se u saopštenju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Trenutno je to jedini centar izuzetnih vrednosti u oblasti društvenih nauka u Srbiji. Status centra izuzetnih vrednosti dobijaju naučnoistraživačke organizacije koje ispunjavaju visoke standarde kvaliteta istraživačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rada, koji okupljaju istraživače sa visokim naučnim kompetencijama i čiji rezultati pružaju doprinos razvoju nauke i društva u celini.

Misija STAR Centra je unapređenje naučnog potencijala psihologije u Srbiji kroz savremena psihološka istraživanja i angažovanja u društvu koja poboljšavaju živote ljudi, dece, adolescenata i porodica.

Kroz brojne istraživačke i edukativne aktivnosti, kao i aktivnosti otvorene nauke, STAR Centar stvara uslove za buduće generacije istraživača spremnih da doprinesu daljem razvoju društva i prilagode se savremenim trendovima u psihologiji kao nauci i profesiji.

Aktivnosti Centra za bihejvioralna istraživanja u psihologiji realizuju se kroz održavanje STAR Registra blizanaca i istraživačke oblasti koje odražavaju naučne teme obuhvaćene istraživanjima, a to su oblast blizanačkih i porodičnih studija, oblast psihologije individualnih razlika i oblast psihologije mentalnih poremećaja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Registar blizanaca Srbije sve veći

Izvor: Danas, 28.Jun.2022

Više od 2000 blizanaca iz svih krajeva zemlje već je upisano u STAR Registar blizanaca Srbije. U maju i junu taj broj je uvećan za skoro deset odsto, kažu za “Danas” u  Centru za bihejvioralna istraživanja u psihologiji – STAR na Filozofskom fakultetu, Univerziteta u Novom Sadu, koji poziva...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.