Rosatom: Izgradnja centra u Srbiji na bazi naprednih tehnologija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2019, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rosatom: Izgradnja centra u Srbiji na bazi naprednih tehnologija

Ruska državna nuklearna korporacija Rosatom saopštila je da je sa srpskim Ministarstvom za inovacije i tehnološki razvoj u subotu tokom posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji potpisala sporazum o saradnji na izgradnji centra za nuklearne nauke, tehnologije i inovacije.

Sporazum dve vlade predviđa potpisivanja prvih ugovora, prenosi agencija Tas s.

Centar će, kako je saopštio Rosatom, imati višenamenski reaktor za istraživanja ispunjen vodom pod pritiskom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uz sve prateće sisteme, opremu i laboratorije.

"Centar za nuklearne nauke, tehnologije i inovacije, koji ćemo zajednički izgraditi u Srbiji, predstavlja inovativni projekat zasnovan na najnaprednijim nukleranim tehnologijama. Projekat je rezultat naše dugoročne saradnje u ovoj oblasti i tradicionalnim vezama ruskih i srpskih nukelarnih istraživača", izjavio je direktor Rosatoma Aleksej Likačjov,

On je naveo, kaže se u saopštenju, da su obe strane rešene da ovaj projekat sprovedu u praksi što je pre moguće.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Direktor Ruske železnice: Saradnja sa Srbijom dostigla novi nivo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2019

Direktor Ruske železnice Oleg Belozerov izjavio je da su sporazumi koji su u subotu, tokom posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji, potpisani sa srpskim Ministarstvom saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture značajno unaprediti saradnju dve strane..."Potpisali smo dva značajna dokumenta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.