Region: Još 60 inficiranih virusom korona u Crnoj Gori, u Severnoj Makedoniji 78 novozaraženih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2020, 08:56

Region: Još 60 inficiranih virusom korona u Crnoj Gori, u Severnoj Makedoniji 78 novozaraženih

U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata registrovano 60 novozaraženih osoba korona virusom, saopštio je danas Institut ža javno zdravlje.

Analizirano je 511 uzoraka na novi korona virus.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 37, Petnjice pet, Tivta i Ulcinja po četiri, Rožaja tri, Bijelog Polja, Budve i Berana po dva, i Cetinja jedan.

“Od 60 novootkrivenih, 30 su kontakti prethodno potvrđenih slučajeva, dok se kod isto toliko obolelih traga za izvorom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << infekcije”, navodi se u saopštenju.

Od početka juna ukupan broj registrovanih slučajeva je 517, pet je smrtnih ishoda, a broj aktivnih slučajeva je 512.

U Podgorici je aktivno 155 slučajeva, Rožajama 129, Bijelom Polju 55, Beranama 30, u Budvi 23 i Pljevljima 18 slučajeva.

U Baru je aktivno ukupno 17 slučajeva, u Gusinju 14, na Cetinju 13, u Petnjici i Tivtu po 12, Danilovgradu, Nikšiću i Ulcinju po osam, a u Herceg Novom i Kotoru po šest slučajeva.

U Tuzima su aktivna ukupno dva, a u Andrijevici jedan slučaj.

Pomoćnik direktora IJZ dr Senad Begić kazao je da je na teritoriji opštine Rožaje, danas preminula jedna osoba, za koju se sumnja da je umrla od korona virusa. Osoba je lečena u kućnim uslovima, i čeka se rezultat nalaza, kazao je Begić.

“Pred nama je težak period. Biće još teži ako ne budemo poštovali mere”, upozorio je Begić.

U Hrvatskoj 69 novozaraženih koronom, testirano 587

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je testirano 587 uzoraka, a registrovano je 69 novozaraženih korona virusom, saopštio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

Broj trenutno aktivnih slučajeva zaraze je 897. Među njima je 90 pacijenata na bolničkom lečenju, od toga je na respiratoru pet pacijenata.

Od 25. februara, kada je zabeležen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno registrovano 3.220 osoba zaraženih novim korona virusom, od kojih je 113 preminulo, a 2.210 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 4.850 osoba. Do danas je ukupno testirano 85.997 osoba, od toga 587 u poslednja 24 sata.

Predsednik Opštine Tivat kršio meru samoizolacije, sproveden u karantin

Službenici Odeljenja bezbednosti Tivat su, po nalogu nadležnog državnog tužioca, podneli krivičnu prijavu protiv predsednika Opštine Siniše Kusovca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, saopštilo je u nedelju crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da je Kusovac prekršio meru obavezne kućne samoizolacije.

Tivatskoj policiji je u subotu oko 18 časova prijavljeno da je Kusovac primećen tokom dana u naselju Zukovica na području Grblja, čime je prekršio samoizolaciju koja mu je određena rešenjem zdravstveno-sanitarne inspekcije.

Kako se dodaje, tivatska policije je sprovela provere i službene radnje o čemu su obavestili nadležnu zdravstveno-sanitarnu inspektorku i nadležnog državnog tužioca.

Nakon prikupljenih obaveštenja, državni tužilac se izjasnio da se u radnjama Siniše Kusovca stiču elementi krivičnog dela, navodi se u saopštenju MUP-a i dodaje da se on po rešenju sanitarnog inspektora sprovodi u karantin.

U FBiH 46 novozaraženih, u BiH 62 sobe

U protekla 24 sata u Federaciji BiH na korona virus testirano je 688 uzoraka, od kojih je 46 pozitivno. S obzirom na to da je u Republici Srpskoj zaraza potvrđena kod 16 osoba, ukupno pozitivnih u BiH je 62 slučaja.

Novi slučajevi u Federaciji registrovani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Srednjobosanskom, Unsko-sanskom, Bosansko-podrinjskom i Kantonu Sarajevo.

U Federaciji BiH je od početka epidemije testirano 61.222 uzorka, a virus je potvrđen kod 2.814 osoba, od toga je 1.430 žena (50.82 posto) i 1.384 muškaraca (49.18 posto), preneo je portal Kliks.

Zaključno sa današnjim danom u Federaciji BiH oporavljeno je 1.197 pacijenata, dok je trenutno aktivno 1.556 slučajeva.

Od 61 potvrđenog smrtnog ishoda u Federaciji BiH, 39 osoba je muškog pola (63.93 odsto) i 22 ženskog pola (36.07 odsto).

Što se tiče starosne strukture, 42 preminula pacijenta (68.86 odsto) su imala preko 65 godina.

S.Makedonija: 78 novozaraženih i petoro preminulih

U Severnoj Makedoniji u poslednja 24 sata registrovano je 78 novozaraženih virusom Covid-19, dok je pet osoba preminulo, prenosi portal Plusinfo.

Od početka epidemije ukupan broj zaraženih u toj zemlji iznosi 7.124, 3.199 je ozdravilo, dok je 346 preminulo.

Aktivni broj slučaja u ovom trenutku je 3.579

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.