Stanje zabrinjavajuće - moguće zatvaranje glavnog grada

Izvor: B92, 06.Jul.2020, 07:17

Stanje zabrinjavajuće - moguće zatvaranje glavnog grada

Podgorica -- Član medicinskog štaba i direktor doma zdravlja u Podgorici, Nebojša Kavarić, danas nije isključio mogućnost zatvaranja glavnog grada Crne Gore.

U Podgorici je trenutno aktivno 118 slučajeva zaraze koronavirusom.

"Epidemiološka situacija i rast broja obolelih u Podgorici je zabrinjavajući. Ukoliko građani ne budu odgovorni i ne redukuju svoje dnevne obaveze, predložićemo NKT uvođenje dodatnih mera za područje Podgorice", rekao je Kavarić. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"To ćemo predložiti u cilju sprečavanja dalje eskalacije broja obolelih, koje bi moglo da ugrozi funkcionalnost zdravstvenog sistema", naveo je Kavarić, ističući da ne isključuje i opciju zatvaranja glavnog grada, iako je to u u domeni epidemiološke službe, prenose "Vijesti".

On preporučuje da usluge ugostiteljskih objekata građani treba da koriste samo u nužnoj potrebi, uz preporuke koje važe za sve ostale objekte zatvorenog tipa, a to su nošenje maske, distanca i pranje ruku.

U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata zabeležen još 61 slučaj virusa kovid-19, od kojih je najviše iz Rožaja, saopštio je crnogorski Institut za javno zdravlje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Region: Još 60 inficiranih virusom korona u Crnoj Gori, u Severnoj Makedoniji 78 novozaraženih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2020

U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata registrovano 60 novozaraženih osoba korona virusom, saopštio je danas Institut ža javno zdravlje...Analizirano je 511 uzoraka na novi korona virus...Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 37, Petnjice pet, Tivta i Ulcinja po četiri, Rožaja tri, Bijelog Polja,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.