Region: Bez značajnijih promena u broju novozraženih i umrlih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2021, 10:16

Region: Bez značajnijih promena u broju novozraženih i umrlih

Nema značajnijih promena u broju novozaraženih i preminulih od korona virusa u zemljama regiona, u Hrvatskoj je najavljeno ukidanje nekih mera, dok se u Federaciji BiH, posebno u Kantonu Sarajevo, očekuje njihovo pooštravanje.

Prema podacima Nacionalnog štaba u Hrvatskoj je tokom poslednja 24 sata prijavljeno 20 smrtnih slučajeva i 72 novozaražene osobe. Trenutno je aktivano 2.111 slučajeva.

U BiH, Republici Srpskoj, Federaciji BiH i Brčko distriktu, prijavljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je devet smrtnih slučajeva, i 343 novozaražene osobe od ukupno 1.674 testirana uzorka.

Samo u Federaciji BiH je testiran 1.221 uzorak, od kojih je 286 pozitivnih, dok je šest pacijenata preminulo.

U Republici Srpskoj je testirano 449 laboratorijskih uzoraka, a prisustvo korone je potvrđeno kod 55 osoba, dok su tri pacijenta preminula.

U Crnoj Gori je danas prijavljeno sedan smrtnih slučajeva i 400 novozaraženih, od 1.682 testirana uzorka. Trenutno je aktivno 8.233 slučaja.

Slovenija u proteklih 24 sata beleži 247 novih slučajeva korona virusa, tri više u odnosu na prošlu nedelju, pa je sedmodnevni prosek na nivou od 744 inficiranih. Preminulo je osam pacijenata.

Testirano je 1.428 uzoraka, a udeo pozitivnih u broju testiranih je 17,3 odsto.

U domovima zdravlja širom Crne Gore danas počinje vakcinacija zdravstvenih radnika protiv korona virusa, piše podgorička Pobjeda.

Direktor podgoričkog Doma zdravlja dr Danilo Jokić potvrdio je da će vakcinacija u ustanovi na čijem je čelu početi danas tačno u podne.

Inače, vakcinacija je u Crnoj Gori počela zvanično u subotu kada je prvu vakcinu Sputnjik Ve primila osoba stara 66 godina i korisnik je Doma za stare u Risnu.

Srbija je prošle sedmice Crnoj Gori donirala 2.000 doza ruskih vakcina "Sputnjik V", a sledi još toliko doza za revakcinaciju.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović izjavila je ranije da bi do kraja ovog meseca trebalo da stigne donacija 30.000 kineskih vakcina Sinofarm.

Do kraja februara očekuje se još 5.000 Sputnjik vakcina, a do kraja marta još 50.000 doza te vakcine.

U Sloveniji umrlo osam osoba, zaraženo 247

U Sloveniji je u protekla 24 sata potvrđeno 247 novih slučajeva zaraze korona virusom, a od posledica kovid-19 umrlo je osam osoba, objavila je danas slovenačka vlada.

Kako se navodi na tviter nalogu Vlade Slovenije, testirano je 1.428 osoba i udeo pozitivnih testova je 17,3 odsto.

U bolnicama se nalaze 584 pacijenata, od kojih 104 na intezivnoj nezi, a otpušteno je 13 osoba.

Bratuša: Situacija nije stabilna, 10 odsto manje pacijenata

Portparolka slovenačke vlade Maja Bratuša izjavila je danas da je najbolji 14-dnevni prosek u borbi protiv korone imao region Zasavska, a zatim regioni Posavje i Goricija.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da epidemiološka situacija nije ni približno stabilna koliko bi voleli da bude, prenosi portal 24UR.

Prema njenim rečima, samo Španija, Češka, Portugalija i Letonija imaju veću 14-dnevnu učestalost obolevanja od Slovenije. Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Alenka Forte rekla je da se situacija u bolnicama popravlja te da opada broj hospitalizovanih.

Ona je dodala i da su dve bolnice izašle iz kovid sistema, a da se broj pacijenata smanjio za 10 odsto.

U Sloveniji je danas potvđeno 247 novih slučajeva korona virusa, dok je osam pacijenata preminulo, a na bolničkom lečenju nalaze se 584 pacijenta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dobili cepivo prošle nedelje, ali ne žure: Danas počinje vakcinacija zdravstvenih radnika u Crnoj Gori

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2021

Srbija je komšijama donirala 2.000 doza ruskog Sputnjika V..U domovima zdravlja širom Crne Gore danas počinje vakcinacija zdravstenih radnika protiv korona virusa...Prema informacija podgoričkih medija, prvi će vakcinu primiti zaposleni u Kliničkom centru, a prioritet će imati zdravstveni radnici...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.