Razgovarali načelnici generalštabova armija SAD i Belorusije - da se izbegnu greške

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2022, 09:14

Razgovarali načelnici generalštabova armija SAD i Belorusije - da se izbegnu greške

Načelnik Združenog generalštaba američkih oružanih snaga Mark Mili razgovarao je sa beloruskim kolegom Viktorom Gulevičem, u svetlu ruskih vežbi u Belorusiji i Crnom moru, saopštio je Pentagon.

"Telefonskim pozivom omogućena je komunikacija dvojice lidera da bi se umanjile šanse da dođe do greške, te da bi imali uvid u aktuelnu bezbednosnu situaciju u Evropi", saopštio je Milijev portparol, pukovnik Dejv Batler, prenosi Glas Amerike.

U Belorusiji su otpočele >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << desetodnevne vojne vežbe koje ta zemlja održava sa Rusijom. Vežbe uključuju i angažovanje šest ruskih brodova u Crnom moru, što je izazvalo oštru reakciju Ukrajine, koja poteze Moskve vidi kao nastavak eskalacija tenzija.

U rusko-beloruskim manevrima angažovano je hiljade vojnika, kao i sofisticiranih sistema naoružanja, poput raketnih sistema S-400 i Pancir, ali i borbenih aviona Su-35.

Tenzije između Rusije i Zapada su eskalirale zbog situacije oko Ukrajine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.