Ravno selo: Žitelji za obnovu Doma kulture

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2016, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ravno selo: Žitelji za obnovu Doma kulture

Sinoć je u centru Ravnog Sela održan veliki skup građana na kome su potvrđene želja i volja da se obnovi izgoreli Dom kulture. To je prvi korak u predstojećoj borbi za prikupljanje neophodnih sredstava.

Samo dva meseca nakon požara u Ravnom Selu u kojem je uništen Dom kulture, održana je velika manifestacija koja je ujedinila ravnoselce. Osnovan je i organizacioni odbor za obnovu Doma kulture koji ima za cilj da animira donatore, sponzore, medije i sve ljude dobre volje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << .

"Očekujemo pomoć i Opštine i Pokrajine, i imamo već spisak ko bi sve mogao da nam pomogne, ali znate, ipak će to biti ogromna suma za današnje vreme", rekla je Dragana Bajatović, član odbora za obnovu Doma kulture u Ravnom Selu.B

Bilo je teško izneti i 40 kamiona šuta nakon požara, a prve procene govore da je potrebno nekoliko stotina hiljada evra da se sve dovede u pređašnje stanje. Uz mnoge, sadašnje i bivše ravnoselce, odanost i podršku svom rodnom selu pokazao je i glumac Lazar Ristovski , čiji je novi film premijerno prikazan u Srbiji.

Dragan Jokić, član odbora za obnovu Doma kulture u Ravnom Selu je istakao da je Ristovski izašao u susret njihovoj molbi da premijera bude u njegovom rodnom selu - Ravnom Selu. Kako je rekao to je prva akcija koju sprovode.

"Ekipa je ovde vrlo dobra, i pokazuje se da je selo dobilo dodatnu energiju, zaživelo je odjednom. To znači da ovde sigurno ima pravih i kreativnih ljudi samo im treba neki razlog da tu kreativnost probude", rekao je Lazar Ristovski.

Film "Dnevnik mašinovođe", reditelja Miloša Radovića, produkcijske kuće Zilion, imao je svetsku premijeru 28. juna na Moskovskom festivalu, gde je osvojio nagradu kritike. Od septembra, film će biti prikazivan i u bioskopima u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.