Rakić: Kurti večeras šalje Rosu na sever Kosova i Metohije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2022, 13:34

Rakić: Kurti večeras šalje Rosu na sever Kosova i Metohije

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da je, prema informacijama koje ima, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti na sednici sa svojim bezbednosnim strukturama najavio da će večeras poslati do zuba naoružane Rosu i ostale jedinice na sever Kosova i Metohije da progoni naš narod i sprovodi Oluju.

Pozivamo KFOR da spreči upad ROSU na sever Kosova i Metohije, jer je njihovo prisustvo na ovim prostorima protivno svim sporazumima na snazi, istakao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rakić u saopštenju.

Ovo je trenutak kada je odgovornost na KFOR-u i EULEKSU, da spreči haos koji Kurti sprema, dodao je Rakić.

Rakić pozvao građane na mir i suzdržanost

Rakić je ranije pozvao u ime Srpske liste i svoje lično ime sve građane na mir i suzdržanost i da ne nasedaju na provokacije.

"Svima nama je potreban mir i nastavak dijaloga kako bi se dao prostor pregovaračima koji bi kroz dijalog došli do rešenja ove situacije, a ne kroz jednostrane poteze", istakao je Rakić u saopštenju.

U tom smislu, dodao je, želimo da naši uhapšeni sugrađani budu pušteni, jer su svi svesni da se radi o montiranim optužbama, ali zahtevamo i da se spreči bilo kakav upad kosovskih policijskih ili drugih jedinica na sever Kosova i Metohije.

Rakić je takođe pozvao građane da omoguće KFORU i EULEKSU kretanje, jer je njihovo prisustvo u skladu sa ranije usvojenim međunarodnim sporazumima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.