Pušten gas potrošačima u Matija Huđi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2022, 14:28

Pušten gas potrošačima u "Matija Huđi"

Završena je gasifikacija neparnog dela stambenog naselja "Matija Huđi" u Sremskoj Mitrovici, te su stanovnici ovog naselja dobili mogućnost da se priključe na distributivnu gasnu mrežu.

Vrednost projekta je oko 30 miliona dinara i finansiran je sopstvenim sredstvima Javnog preduzeća "Srem-gas". Kako su se stanovnici ovog naselja, do sada grejali na struju, a najčešće drva, na ovaj način će se i smanjiti zagađenje vazduha, jer je gas, ekološki najprihvatljiviji energent.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Završetkom gasifikacije prvog, neparnog dela stambenog naselja "Matija Huđi" stanovnici ovog naselja dobili su mogućnost da se priključe na distributivnu gasnu mrežu. Prvim korisnicima pušten je gas u instalacije i tako su zvanično postali potrošači prirodnog gasa.

Za potrebe gasifikacije naselja "Matija Huđi" izgrađena je distributivna gasna mreža dužine 315m, Merno regulaciona stanica i razvodni gasovod dužine 2800m. Izgrađen je i čelični,razvodni gasovod, što je preduslov priključenja stambenih jedinica.

Ukupna vrednost projekta je oko 30 miliona dinara i finansiran je sopstvenim sredstvima JP "Srem-gas" Sremska Mitrovica. Do sada je zahtev za priključenje podnelo 60 domaćinstava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sremska Mitrovica: Prvom potrošaču u naselju „Matija Huđi“ pušten gas

Izvor: Danas, 09.Dec.2022, 10:55

Završetkom gasifikacije prvog, neparnog dela stambenog naselja „Matija Huđi“, stanovnici ovog naselja dobili su mogućnost da se priključe na distributivnu gasnu mrežu. Prvom korisniku pušten je gas u instalacije i tako je i zvanično postao potrošač prirodnog gasa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.