Pudždemon: Šta još Rahoj čeka..

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Dec.2017, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pudždemon: Šta još Rahoj čeka..

Smenjeni katalonski lider Karles Pudždemon pozvao je španske vlasti na otpočinjanje pregovora o ponovnom uspostavljanju, kako je rekao, njegove "legitimne vlade"

Pudždemon je iz Brisela poručio da bi Španija trebalo da "prizna izborne rezultate od 21. decembra i započne političke pregovore sa legitimnom vladom Katalonije", prenosi AP.

"Glasačke kutije su rekle svoje, demokratija je rekla svoje, svi su mogli da iskažu svoje mišljenje. Šta još Rahoj čeka pa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da bi prihvatio rezultate?", kazao je Pudždemon, navodi Rojters.

Pudždemon je istakao da je Katalonija pokazala da je demokratski zrela i da je stanovništvo dobilo pravo da postane republika i od Rahoja zatražio da počne pregovore sa liderima stranaka.

Španski premijer Marijano Rahoj nazvao je pre dva dana apsurdnim pokušaj Pudždemona da "vlada iz inostranstva".

"Apsorudno je pokušavati biti premijer regiona dok živite u inostranstvu", rekao je Rahoj.

Rahoj je naveo i da bi prva sednica regionalnog parlamenta trebalo da bude održana 17. januara, posle nedavno održanih regionalnih izborima na kojima su separatističke partije osvojile tesnu većinu u parlamentu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.