Promocija knjige Oj Salajko, ni ti nisi mala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2021, 23:59

Promocija knjige "Oj Salajko, ni ti nisi mala"

Promocija knjige „Oj Salajko, ni ti nisi mala“ otvorila je vrata ljubiteljima pisane reči i tamburaške muzike. Tom prilikom predstavljen je sadržaj široj javnosti.

Salajka je dobila svoju knjigu pod nazivom „Oj, Salajko, ni ti nisi mala“ autora Branislava Pavlice Bunje. Godinama vredno pisane stranice govore o ljubavi, mladosti i istini, a najviše o mestu koji odiše nostalgičnim vremenima.

"U knjizi može da se nađe svakojakih dogodovština koje su se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nama dešavale i u onim zlatnim godinama što mi kažemo 60-tih pa do 80-tih, a može da se nađe i devedesete koje nisu baš bile...bilo je bombardovanja, ratova, tako da ima od svega po malo", rekao je Branislav.

Knjiga sadrži životne priče i fotografije Salajčana, pa se tako mogu naći dogodovštine iz srednjoškolskih dana, sa pecanja i uspomene sa svadbe.

"Ovo je knjiga istorijska jer govori o jednom periodu o Salajci od preko 50 godina i što više bude čitana, sve će biti značajnija", rekao je Dobrivoj Antonić Boba, recezent knjige.

A od knjige Salajčani imaju velika očekinja.

Salajka kao deo Novog Sada, nosi duh jednog vremena koje je zabeleženo i tako otrgnuto od zaborava. Ostaje da se prenosi na nove generacije, da čuvaju i neguju tradiciju, koja im je ostavljena u amanet.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.