Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privremeno zaposleni pod većim rizikom od impotencije

RIM - Privremeno zaposleni muškarci ne brinu samo o tome kako da plate račune već često i o impotenciji, upozorava jedan od vodećih italijanskih urologa.

Direktor Urološke klinike u Firenci, Marko Karini tvrdi da odsustvo stalnog zaposlenja izlaže mlade ljude riziku bilo od erektilne disfunkcije ili prerane ejakulacije, prenela je agencija ANSA.

"Za mlade ljude nesigurnost na poslu, ekonomske poteškoće i nemogućnost da se zasnuje porodica su izvori zabrinutosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i stresa, što može da ima ozbiljne posledice po njihov seksualni život", objasnio je Karini.

Ukoliko mlad čovek uz to nema stalnu partnerku, briga oko toga kako će se pokazati tokom povremenih odnosa dodatno negativno utiče na seksualnu performansu.

Prerana ejakulacija, po Kariniju, pogađa 25 do 30 odsto mladih Italijana, dok erektilna disfunkcija predstavlja problem za 35 odsto muškaraca mlađih od 35 godina i 47 odsto njih starosti 36 i više godina.

Prema podacima Italijanskog statističkog biroa (Istat), oko milion Italijana rade kao takozvani "prekari" - što je naziv za one koji s poslodavcem imaju ugovore o privremenom zaposlenju ili neke druge forme ugovora koji im ne pružaju ni sigurnost radnog mesta, ni socijalno osiguranje.

Pritom, sedam od deset ljudi koji rade privremeno žive s roditeljima, napomenuo je Karini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kakve veze ima posao sa impotencijom?

Izvor: Mondo, 15.Maj.2008

Privremeno zaposleni muškarci ne brinu samo o tome kako da plate račune već često i o impotenciji, upozorava jedan od vodećih italijanskih urologa.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.