Preminuo nekadašnji novinar RTV-a Milorad Crnjanin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2018, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo nekadašnji novinar RTV-a Milorad Crnjanin

U Novom Sadu je u petak od posledica moždanog udara preminuo Milorad Crnjanin, poznati srpski novinar, voditelj i urednik brojnih televizijskih emisija. Pravio je neke od najslušanijih radio emisija svih vremena u istoriji radio Novog Sada: "Jutarnji program", "Subotom sa vama", "Kaži mi, kaži", "Stare ljubavi" i mnoge druge.

Rođen je 1949. godine u Banatskom Plandištu, osnovnu školu je završio u Bočaru, gde mu je otac železničar dobio premeštaj. Gimnaziju je završio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Kikindi, a pred kraj studija književnosti 1972. počinje da radi u Radiju Novi Sad kao novinar i urednik.

Pravio je neke od najslušanijih radio emisija svih vremena u istoriji radio Novog Sada: "Jutarnji program", "Subotom sa vama", "Kaži mi, kaži", "Stare ljubavi" i mnoge druge. U noćnom programu čitao je poeziju tako upečatljivo da su pripadnice nežnijeg pola masovno javljale telefonom u program i posle emisije dolazile do zgrade Radio Novog Sada da ga vide i upoznaju.

Potom je prešao na televiziju i bio je glavni i odgovorni urednik programa za decu i mlade od 1987. godine, pa glavni i odgovorni urednik Trećeg programa RTV NS 1989. godine. Pokretač je i prvi glavni i odgovorni urednik programa "NS plus" Televizije Novi Sad, a od 1995. do 1998. glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa TV NS.

Bio je autor i voditelj kvizova "Halo, dobro veče", "TV kombinacija", "Poezija-Ginis" i urednik nedeljnih popodneva. Njegova kultna emisija bila je "Promenada" (TV NS i TV Jesenjin) koja je doživela više od 500 emisija.

Radio je i emisije "Uz šank" (BN televizija, Bijeljina, i na TV Santos, Zrenjanin, Kraljevo, Subotica). Vreme i mesto sahrane pokojnog Milorada Crnjanina biće naknadno saopšteno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Doživeo moždani udar! Preminuo srpski novinar i voditelj Milorad Crnjanin!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2018, 00:06

U Novom Sadu je u petak od posledica moždanog udara preminuo Milorad Crnjanin, poznati srpski novinar, voditelj i urednik brojnih televizijskih emisija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.