Premijera predstave Everyman i otvaranje Nedelje pozorišta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2015, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera predstave "Everyman" i otvaranje "Nedelje pozorišta"

U Klubu Fabrika Studentskog kulturnog centra Novi Sad večeras u 20 časova premijerno će biti izvedena predstave "Everyman", realizovana u koprodukciji Centra za razvoj cirkuske umetnosti "Ludifico" i SKCNS-a.

Predstava se realizuje u koprodukciji između Centra za razvoj cikruske umetnosti "Ludifico" i Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu.

"Komad o Svakom (Everyman), je priprema za smrt, čak i kada je Svako za nju nepripremljen. Ovo je priča o laganom putovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do groba, uz postepeno gubljenje svih zemaljskih atributa i saučesnika. Apstraktni likovi u ovom komadu personalizuju ljudske osobine i imaju za cilj da Svakom skrenu pažnju na dobro i loše, vrline i poroke", kaže se u najavi.

Svako je komad ispričan i odigran na način koji integriše klasičan teatar i elemente novog cirkusa (manipulacija objektima, vazdušne akrobacije...).

Predstavu je režirala Sonja Petrović, a igraju Nenad Pećinar, Mira Beba Dobrković, Marko Vasiljević, Dimitrije Aranđelović, Maja Nikolić, Stefan Vukić, Tamara Belošević, Anja Knežević, Hristina Šormaz i Sanja Radulović.

Projekat su podržali Grad Novi Sad i Rotari klub Novi Sad Alma Mons.

Ulaznice staju 600 dinara i mogu da se kupe na svim prodajnim mestima u okviru GIGS TIX prodajne mreže.

U okviru "Nedelje pozorišta", koju Studentski kulturni centar Novi Sad realizuje u Klubu Fabrika od 20. do 29. septembra, biće odigrane sledeće predstave:

ponedeljak 21. septembra - prva repriza predstave "Everyman", 20 časova

utorak 22. septembar - monodrama "Cabares Cabarei" Zijaha Sokolovića, 20 časova

sreda 23. septembar -predstava "Niko", 20 časova

četvrtak 24. septembar - predstava "Bajkoholik", 20 časova

nedelja 27. septembar - predstava "Dogvil", 20 časova

ponedeljak 28. septembar - predstava "U Edenu na istoku", 20 časova

utorak 29. septembar - predstava "Hipertenzija", 20 časova.

Više o programu i predstavama može se pročitati na sajtu Studentskog kulturnog centra Novi Sad.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.