Predstavljena Studija o revitalizaciji železničkog saobraćaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljena Studija o revitalizaciji železničkog saobraćaja

SENTA - Potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine Ištvan Pastor rekao je danas u Senti da je železnički saobraćaj zapostavljen u Vojvodini, iako je konkurentan kada je transport robe u pitanju.

Na predstavljanju Studije o revitalizaciji pruge i železničkog saobraćaja na trasama Novi Sad-Bečej-Senta-Horgoš i Bečej-Vrbas, rečeno je da je u izradu te studije uloženo tri miliona dinara, od čega je polovinu novca obezbedila pokrajinska vlada, a ostatak zainteresovane opštine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Pastor je kazao da je taj vid transporta konkurentan sa aspekta ekonomičnosti, zaštite okoline i aspekta brzog transporta robe.

On je naveo da je razvoj železničog transporta od velike važnosti i za dolazak stranih investitora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.