Povećana koncentracija ugljovodonika u Pančevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2009, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećana koncentracija ugljovodonika u Pančevu

PANČEVO - U Pančevu su tokom noći i jutros zabeležene povećane koncentracije ugljovodonika i vodonik-sulfida, a uzrok su najverovatnije remont pogona u Rafineriji i loši meteorološki uslovi, izjavio je dežurni ekolog u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine Milan Glumac.

"Nije ništa bilo alarmantno", rekao je Glumac.

Tokom noći je izmereno povećanje ukupnih ugljovodonika na 300 mikrograma po metru kubnom vazduha i vodonik-sulfida od 5 mikrograma, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i to je ono što se osećalo u vazduhu, istakao je Glumac.

On je rekao da je situacija sada bolja iako su meteorološki uslovi i dalje loši, jer jugoistočni vetar duva do jednog metra u sekundi.

Remont dva pogona u pančevačkoj Rafineriji odvija se bez poteškoća i u skladu sa meteorološkim uslovima, saopšteno je iz te fabrike.

Prema podacima Službe za zaštitu životne sredine svi ekološki parametri zagađujućih materija su u granicama propisanih, ali se meteorološki uslovi kontinuirano prate, navodi se u saopštenju.

Zbog loših meteoroloških uslova koji traju od prethodne večeri remont se obavlja znatno manjim intenzitetom, a u slučaju daljeg pogoršavanja biće potpuno obustavljen, precizirali su iz Rafinerije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Povećana koncentracija ugljovodonika u Pančevu

Izvor: Blic, 02.Jul.2009

U Pančevu su tokom noći i jutros zabeležene povećane koncentracije ugljovodonika i vodonik-sulfida, a uzrok su najverovatnije remont pogona u Rafineriji i loši meteorološki uslovi, izjavio je dežurni ekolog u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine Milan Glumac..."Nije ništa bilo alarmantno",...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.