Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2024, 14:59

(Post)apokaliptične svetlosti pozornica - 69. Sterijino pozorje

Selektorka dr Ana Tasić, teatrološkinja i pozorišna kritičarka, u procesu selekcije programa 69. Sterijinog pozorja koji će se održati od 26. 4 do 3. 5. 2024. pogledala je oko sedamdeset predstava iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Mađarske i Srbije. Napravljen je konačan repertoar koji čini sedam predstava u Takmičarskom programu i tri u Međunarodnoj selekciji "Krugovi". Prioritetan kriterijum pri izboru predstava bio je njihov umetnički kvalitet, vrednosti dramskih tekstova, režije, glume, muzike, scenografije, kostima …

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U SUSRET 69. STERIJINOM POZORJU Selekcija obuhvatala oko 70 predstava, konačnu postavu čini izabranih 10

Izvor: Blic, 25.Mar.2024

Sterijino pozorje, 69. po redu održaće se od 26. maja do 3. juna 2024. godine u Srpskom narodnom pozorištu. Konačan repertoar čini sedam predstava u Takmičarskom programu i tri u Međunarodnoj selekciji "Krugovi".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.