Ponovo odložen početak gradnje nove zgrade Hitne pomoći u Novom Sadu

Izvor: Blic, 04.Dec.2015, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo odložen početak gradnje nove zgrade Hitne pomoći u Novom Sadu

Izgradnja nove zgrade Hitne pomoći u Novom Sadu neće početi uskoro kako je najavljeno.

Početak radova najavljivan je za ovu godine, pa je pomeren na početak sledeće, međutim, žalba Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki verovatno će za još nekoliko meseci pomeriti čitav posao.

Ako žalba bude usvojena, Zavod za izgradnju grada moraće ponovo da raspiše tender. Iz ZIG-a kažu da je pre otvaranja ponuda jedan ponuđač osporio sadržinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << konkursne dokumentacije.

- Ne zaustavljaju se dalje aktivnosti u postupku javne nabavke, ali ne možemo doneti odluku o dodeli ugovora niti zaključiti ugovor dok Republička komisija ne donese rešenje – kaže Vesna Katić iz ZIG-a. Po zakonu Komisija ima 30 dana da donese odluku, ali često se desi da to uradi i kasnije, pa ugovor sigurno neće biti potpisan do kraja godine.

- ZIG je već dva puta pre otvaranja ponuda odustajao od javne nabavke, a pet puta je menjao konkursnu dokumentaciju. To je mogući razlog i ove žalbe – kaže naš izvor u ZIG-u.

Izgradnja objekta od oko 3.000 kvadrata na tri sprata trebalo bi da potraje oko godinu dana. Procenjena vrednost izgradnje zgrade Hitne pomoći na uglu Somborske, Jastrebačke i Ulice Ilariona Ruvarca je oko 500 miliona dinara, a grad je u budžetu već obezbedio veći deo novca.

Prema projektu zgrade predviđeno da u prizemlju bude noćna ambulanta za decu i odrasle, kao i ogranak Apotekarske ustanove s dežurstvom od 24 časa dnevno. Na prvom spratu predviđen je edukativni centar, drugi sprat namenjen za trijažno-distributivni centar, a treći sprat planiran je kao prostor za upravu i administraciju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.