Pokušaj hajke protiv novinara Darka Špera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2015, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušaj hajke protiv novinara Darka Špera

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV)) najoštrije osuđuje nastavak kampanje Hrvatskog nacionalnog vijeća i pojedinih političkih predstavnika Hrvata u Vojvodini protiv novinara Radio-televizije Vojvodine Darka Špera.

"Umesto da se jasno ograde od delovanja predsednika Povjerenstva za mladež HNV-a Marija Vrselje, za koga je kolega Šper nepobitno pokazao da je u mlađim danima bio pristalica neonacističkih ideja i pokreta, kao i da je ove godine u austrijskom Blajburgu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vence na spomenik položio, kako je rekao, “u ime svih vojvođanskih Hrvata”, HNV i pojedini politički predstavnici Hrvata u Vojvodini nastavljaju da ćute o celom slučaju ili da odgovornost prebacuju na medije, novinare i novinarska udruženja", kaže se u saopštenju Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Sam Mario Vrselja je, kaže se u saopštenju, poslednju sednicu HNV-a iskoristio kao govornicu sa koje je izneo niz neistina u vezi sa našim kolegom Darkom Šperom, RTV-om i NDNV-om.

Služeći se starim i oprobanim nacionalističkim metodama, Vrselja nas je optužio da smo “jednostrani” i da je cilj naših članaka i emisija bio ne samo “napad” na njega, već i na “celu hrvatsku zajednicu”, optužujući nas da smo narušili “dobrosusedske odnose Srba i Hrvata”!?

NDNV podseća da je reč o osobi koja je organizovala žurke na kojima se slušala proustaška muzika, u društvu sa članovima neoustaških stranaka iz Hrvatske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NDNV i RTV: Pokušaj hajke protiv novinara Darka Špera

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2015

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i Radiotelevizija Vojvodine (RTV) optužili su danas Hrvatsko nacionalno veće (HNV) u Srbiji i pojedine političke predstavnike Hrvata u Vojvodini da vode kampanju protiv novinara Darka Špera, NDNV-a i RTV-a..."Umesto da se jasno ograde od delovanja predsednika...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.