NDNV i RTV: Pokušaj hajke protiv novinara Darka Špera

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2015, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NDNV i RTV: Pokušaj hajke protiv novinara Darka Špera

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i Radiotelevizija Vojvodine (RTV) optužili su danas Hrvatsko nacionalno veće (HNV) u Srbiji i pojedine političke predstavnike Hrvata u Vojvodini da vode kampanju protiv novinara Darka Špera, NDNV-a i RTV-a.

"Umesto da se jasno ograde od delovanja predsednika Poverenstva za omladinu HNV-a Marija Vrselje, za koga je kolega Šper nepobitno pokazao da je u mladjim danima bio pristalica neonacističkih ideja i pokreta, HNV i pojedini politički >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << predstavnici Hrvata u Vojvodini nastavljaju da ćute o celom slučaju ili da odgovornost prebacuju na medije, novinare i novinarska udruženja", naveli su NDNV i RTV u zajedničkom saopštenju.

Kako su rekli, poslednju sednicu HNV-a Mario Vrselja iskoristio je kao govornicu sa koje je izneo niz neistina u vezi sa novinarom RTV-a i članom NDNV-a Darkom Šperom, čime je pokušao da pokrene i hajku na novinara.

"Služeći se starim i oprobanim nacionalističkim metodama Vrselja nas je optužio da smo 'jednostrani' i da je cilj naših članaka i emisija bio ne samo 'napad' na njega, već i na celu hrvatsku zajednicu. On nas je optužio da smo narušili 'dobrosusedske odnose Srba i Hrvata'!?", naveli su NDNV i RTV.

Oni su podsetili da je Vrselja ista osoba koja je organizovala žurke na kojima se slušala "proustaška muzika, u društvu sa članovima neoustaških stranaka iz Hrvatske", odnosno ista ona osoba koja je, "okićena neonacističkim simbolima, bila i na tribini na kojem se veličalo delo Dimitrija Ljotića", a takodje je održavao i bliske veze sa pripadnicima srpskog neonacističkog pokreta.

"Ta veza može da deluje čudno jedino onima koji ne znaju da postoji veoma aktivna neonacistička internacionala u kojoj pripadnici najrazličitijih nacija blisko saradjuju, targetirajući zajedničke neprijatelje, a to su uglavnom oni koji su drugi i drugačiji, kao i ljudska prava i ljudske slobode uopšte", rekli su u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.