Pokrajinska vlada: Vučić obmanjuje javnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajinska vlada: Vučić obmanjuje javnost

Pokrajinska vlada optužila je premijera Srbije Aleksandra Vučića da obmanjuje javnost tvrdnjama da "pred pokrajinske izbore u Vojvodini neki dele ogromne pare, 700 miliona dinara, pokrajinskim medijima da bi mogli da vode kampanju protiv republičke Vlade i to baš onima od kojih očekuju najveću podršku za očuvanje kriminalne i katastrofalne šesnaestogodišnje vlasti".

"Autonomna pokrajina Vojvodina preko svojih organa izdvaja sredstva za medije za informisanje o radu Pokrajinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vlade i pokrajinskih organa, što je njena zakonska obaveza", ističe se u saopštenju iz Pokrajinske vlade.

Kako se navodi, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje izdvojiće u tekućoj godini 440.725.300,00 dinara za sledeće namene: 294.225.300,00 dinara za subvenciju medijima, kojima su osnivači saveti nacionalnih manjina, a što je, kako se ukazuje, zakonska obaveza po Zakonu o javnom informisanju i medijima i Zakonu o nacionalnim savetima nacionalnih manjina.

Dodaje se da je, uz to, predviđeno 72.000.000,00 dinara za potrebe Javne medijske ustanove RTV Vojvodine, uz napomenu da se time pomaže pokrajinskom medijskom servisu da prevaziđe teškoće izazvane ukidanjem radio-televizijske pretplate.

Ostala sredstva, stoji u saopštenju, izdvajaju se za projektno finansiranje medija koji informišu u AP Vojvodini na nacionalnom, pokrajinskom, regionalnom i lokalnom nivou, "što je zakonska obaveza po Zakonu o javnom informisanju i medijima".

"Želeli bismo da znamo koju od navedenih kategorija medija premijer Vlade Republike Srbije smatra za onu koja daje najveću podršku 'za očuvanje kriminalne i katastrofalne šesnaestogodišnje pokrajinske vlasti'", poručuje se u saopštenju vojvođanske vlade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ne plaćamo kampanju protiv Vlade"

Izvor: B92, 21.Maj.2015

Vlada Vojvodine demantovala je navode premijera Vučića da pred pokrajinske izbore deli "ogromne pare" medijima kako bi vodili kampanju protiv republičke vlade...Vučić je optužio Pokrajinsku vladu da deli 700 miliona dinara onim pokrajinskim medijima od kojih očekuje najveću podršku za "očuvanje...

Nastavak na B92...

Pokrajinska vlada demantuje Vučića

Izvor: Radio 021, 21.Maj.2015

Vlada Vojvodine demantovala je danas navode premijera Aleksandra Vučića da pred pokrajinske izbore deli "ogromne pare" medijima kako bi vodili kampanju protiv republičke vlade...Vučić je optužio Pokrajinsku vladu da deli 700 miliona dinara onim pokrajinskim medijima od kojih očekuje najveću podršku...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.