Pokrajinska vlada demantuje Vučića

Izvor: Radio 021, 21.Maj.2015, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajinska vlada demantuje Vučića

Vlada Vojvodine demantovala je danas navode premijera Aleksandra Vučića da pred pokrajinske izbore deli "ogromne pare" medijima kako bi vodili kampanju protiv republičke vlade.

Vučić je optužio Pokrajinsku vladu da deli 700 miliona dinara onim pokrajinskim medijima od kojih očekuje najveću podršku za "očuvanje kriminalne i katastrofalne šesnaestogodišnje vlasti". Vlada Vojvodine je u saopštenju navela da preko svojih organa izdvaja sredstva za medije za informisanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << o radu Pokrajinske vlade i pokrajinskih organa i dodala da je to njena zakonska obaveza.

U saopštenju se navodi da će Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje u ovoj godini izvojiti oko 440 miliona dinara, od čega će oko 295 miliona otići za subvenciju medijima kojima su osnivači saveti nacionalnih manjina, što je zakonska obaveza po Zakonu o javnom informisanju i medijima i Zakonu o nacionalnim savetima nacionalnih manjina.

"Pored toga, izdvojiće se 72 miliona dinara za potrebe Radio-televizije Vojvodine, kako bi se prevazišle teškoće izazvane ukidanjem radio-televizijske pretplate", piše u saopštenju.

Dodaje se da se ostala sredstva izdvajaju za projektno finansiranje medija, koji informišu u AP Vojvodini na nacionalnom, pokrajinskom, regionalnom i lokalnom nivou, što je zakonska obaveza po Zakonu o javnom informisanju i medijima.

"Nakon svega navedenog, želeli bismo da znamo koju od navedenih kategorija medija premijer smatra za onu koja daje najveću podršku 'za očuvanje kriminalne i katastrofalne šesnaestogodišnje pokrajinske vlasti", navodi se u saopštenju Vlade Vojvodine.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.