Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2012, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška mešovitim srpsko-hrvatskim preduzećima

NOVI SAD -

Pokrajinski sekretar za nauku Dragoslav Petrović izjavio je danas da je Vlada Vojvodine spremna da rezerviše sredstva kojima bi podstakla privrednike iz Vojvodine i Vukovarsko-sremske županije da naprave mešovita preduzeća.

Petrović je u razgovoru sa delegacijom te županije rekao da bi pokrajina učestvovala sa 49 odsto u investicijama, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za informacije.

Podsetio je da je u Vojvodini ove godine osnovana Agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za regionalni privredni razvoj, odnosno agencija za koordinaciju i korišćenje inostranih fondova.

Potpredsednik Vlade Vojvodine Tomislav Stantić rekao je da se značajan deo prekogranične saradnje pokrajine odvija sa mađarskim regionom Bač-Kiškun i županijama u Hrvatskoj.

Župan Vukovarsko-sremske županije Božo Galić ocenio je da prostor pored Dunava i Save omogućava saradnju sa Vojvodinom u oblasti poljoprivrede, ali i turističke privrede, navodi se u saopštenju.

Pokrajinski sekretarijat za informacije danas je saopštio i da je Regionalna razvojna agencija Bačka, u saradnji sa Fondom "Evropski poslovi", Regionalnom razvojnom agencijom Srem i Regionalnim centrom za društveno-ekonomski razvoj Banata organizovala konferenciju povodom raspisivanja IPA prekograničnog programa Mađarska-Srbija.

Na konferenciji je bilo oko 130 učesnika iz Mađarske i Srbije, a predstavljeno je 12 predloga projekata kojima će se konkurisati za sredstva, piše u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.