Egereši:Regionalnom saradnjom lakše do evropskih fondova

Izvor: Blic, 20.Mar.2012, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egereši:Regionalnom saradnjom lakše do evropskih fondova

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je danas da će produbljivanjem i jačanjem saradnje sa regijama Hrvatske i Mađarske pokrajina, kao i naša zemlja u celini, imati veće mogućnosti nastupa prema evropskim fondovima i lobiranja za ostvarivanje ekonomskih i drugih interesa.

Egereši je posle razgovora sa delegacijom Vukovarsko-sremske županije, koju predvodi župan Božo Galić, istakao da te dve regije nastoje da prodube saradnju u različitim oblastima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uključivši i mađarski region Bač Kiškun s kojim je pre tri godine dogovorena saradnja na trilateralnom nivou.

Mađarska je članica EU od 2004. godine, Hrvatska će iduće godine postati punopravni član a Srbija je dobila status kandidata, podsetio je Egereši i dodao da se time našoj zemlji otvaraju mogućnosti za brži i efikasniji pristup evropskim fondovima.

U saradnji dveju regija posebnu ulogu imaju nacionalne zajednice, istakao je Egereši i dodao da je hrvatska nacionalna zajednica u Vojvodini „most saradnje" dveju regija kao što je na isti način i srpska zajedenica u toj županiji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Egereši: Saradnjom regija do evropskih fondova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2012

NOVI SAD -..Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je danas da će produbljivanjem i jačanjem saradnje sa regijama Hrvatske i Mađarske pokrajina, kao i naša zemlja u celini, imati veće mogućnosti nastupa prema evropskim fondovima i lobiranja za ostvarivanje ekonomskih i drugih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Podrška mešovitim srpsko-hrvatskim preduzećima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2012

NOVI SAD -..Pokrajinski sekretar za nauku Dragoslav Petrović izjavio je danas da je Vlada Vojvodine spremna da rezerviše sredstva kojima bi podstakla privrednike iz Vojvodine i Vukovarsko-sremske županije da naprave mešovita preduzeća...Petrović je u razgovoru sa delegacijom te županije rekao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.