Podignute kupole crkve Blage Marije - Putinovog hrama na Banstolu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2018, 04:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignute kupole crkve "Blage Marije" - "Putinovog hrama" na Banstolu

Danas su na hramu "Blage Marije" na Banstolu, prve crkve posvećene žrtvama Oluje, i prve crkve koju Srbi podižu u ruskom stilu, koju su svetski mediji zbog toga nazvali "Putnov hram", podignute i osveštane kupole. Izgradnja je počela pre godinu i po dana, na mestu koje mnogi, s razlogom, smatraju kapijom "Svete Fruške gore".

Osvećenje kupola obavio je vladika sremski Vasilije sa sveštenstvom, a pored brojnih građana ovom svečanom činu prisustvovali su i predstavnici lokalnih i pokrajinskih vlasti, kao i Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.