Počela rekonstrukcija više klinika u okviru Kliničkog centra Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2019, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela rekonstrukcija više klinika u okviru Kliničkog centra Vojvodine

Posle 110 godina od izgradnje počela je sveobuhvatana rekonstrukcija Klinike za neurohirurgiju, Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju i Klinike za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola Kliničkog centra Vojvodine, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 217 miliona dinara.

"Ovaj objekat biće završen za šest meseci, a radimo paralelno i na nabavci nove opreme za sve tri klinike. U narednih nekoliko nedelja počeće i radovi na Klinici za interne bolesti. Do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kraja godine, nakon odobrenja Evropske investicione banke, imaćemo i ugovor za izgradnju blokova B i C Kliničkog centra Vojvodine", izjavio je predsednik Mirović.

On je podsetio na to da su u toku i radovi na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, gde je, kako je rekao, pronevereno više od 210 miliona dinara, a sa Kancelarijom za javna ulaganja dogovorena je i rekonstrukcija Poliklinike.

Predsednik Mirović obišao je danas i novoizgrađeni objekat Klinike za infektivne bolesti, vredan više od 70 miliona dinara, koji je finansirala Pokrajinska vlada.

"Završili smo i ovde veliki posao, ovakvu intenzivnu jedinicu ova Klinika nije imala decenijama. Ugovorena je i nabavka nove opreme, koja će stići u narednih nekoliko nedelja. Za protekle tri i po godine uradili smo veliki i važan posao u zdravstvenom sistemu, a vrednost opreme koja je isporučena Kliničkom centru Vojvodine veća je od 1,5 milijardi dinara", dodao je predsednik Mirović.

Cilj je, kako je naglasio, kompletna rekonstrukcija i unapređenje zdravstvenog sistema.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković izjavio je da su u Kliničkom centru završene četiri klinike, a da se radi uporedo i na rekonstrukciji sedam klinika.

"Imamo završen projekat i obezbeđena sredstva i za rekonstrukciju Klinike za urologiju, Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju i Klinike za plastičnu hirurgiju i na proleće nas čeka i taj posao. Plan nam je da 2021. godine imamo rekonstruisane sve klinike KCV", kazao je sekretar Gojković.

"Koliko je važan Klinički centar Vojvodine, govori podatak da smo prošle godine pregledali 600.000 pacijenata u Poliklinici, hospitalizovali preko 6.000 pacijenta u KCV i na svet je došlo više od 6.000 beba na Klinici za ginekologiju. U ime 3.300 zaposlenih posebno zahvaljujem Pokrajinskoj vladi, koja je prepoznala potrebu za rekonstrukcijom naših klinika i nabavkom najsavremenije medicinske opreme, u cilju unapređenja lečenja", rekla je direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POSLE 110 GODINA OD IZGRADNJE Počela rekonstrukcija više klinika Kliničkog centra Vojvodine

Izvor: Blic, 05.Nov.2019

Posle 110 godina od izgradnje počela je sveobuhvatana rekonstrukcija Klinike za neurohirurgiju, Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju i Klinike za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola Kliničkog centra Vojvodine, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 217 miliona dinara.

Nastavak na Blic...

Počela rekonstrukcija više klinika u okviru KCV

Izvor: NoviSad.com, 05.Nov.2019

Posle 110 godina od izgradnje počela je sveobuhvatana rekonstrukcija više klinika Kliničkog centra Vojvodine. U pitanju su Klinike za neurohirurgiju, Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju i Klinike za anesteziju, intenzivnu..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.