Penzioneri u kupovinu subotom između 4 i 7 ujutro, još jedan termin za šetnju kućnih ljubimaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2020, 18:10

Penzioneri u kupovinu subotom između 4 i 7 ujutro, još jedan termin za šetnju kućnih ljubimaca

Građani stariji od 65 godina ubuduće će u kupovinu moći subotom od četiri do sedam sati ujutru, umesto nedeljom u to vreme, kao što je bio slučaj do sada, odlučio je Krizni štab za suzbijanje COVID-19, kojim predsedava premijerka Ana Brnabić.

Taj štab definisao je danas funkcionisanje za predstojeći vikend, s obzirom na izmene ograničenja kretanja, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Prodavnice će za najstarije građane biti otvorene u subotu od četiri do sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sati, a oni će, zbog kupovine namirnica, moći da napuste svoje domove od tri do osam ujutru.

Vlasnici kućnih ljubimaca mogu od sada izvoditi svoje kućne ljubimce svakoga dana u periodu između 23 časa do jedan sat posle ponoći i u nedelju od osam do 10 sati ujutru.

Kućnog ljubimca može izvesti samo jedna osoba, u trajanju od 20 minuta, ne dalje od 200 metara od adrese prijavljenog prebivališta.

Takođe, Krizni štab je odlučio da na sahranama u Srbiji, u periodu trajanja vanrednog stanja, može biti najviše 10 osoba koje moraju poštovati međusobnu razdaljinu od dva metra.

Malinović: Preporuka maloprodajnim objektima da u subotu rade od 8 do 12.00 časova

Vlada Srbije promenila je odluku o kupovini za starije građane od 65 godina tako da će u kupovinu moći da idu, umesto u nedelju od 4 do 7, u subotu od 4.00 do 7.00 ujutru, a Žarko Malinović, sekretar Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije, kazao je da je to urađeno na inicijativu trgovaca, kako bi i oni mogli da poštuju zabranu kretanja u toku vikenda.

Malinović je za Tanjug kazao i da je preporuka ostalim maloprodajnim objektima da u subotu rade od 8 do 12.00 časova, kako bi u 13.00 časova, kada nastupa zabrana kretanja, i oni koji rade mogli da budu u svojim domovima.

"Ono što je važno je da će svi objekti koji se nalaze na spisku i koji su se do sada prijavili za rad nedeljom biti otvoreni petak na subotu od 4 do 7.00. Preporuka za ostale objekte je da u subotu radno vreme bude od 8. do 12.00 časova kako bi u 13.00 časova kada nastupa zabrana kretanja svi mogli da poštujemo istu", kazao je Malinović.

Poručio je svim građanima da nema potrebe da se gomilaju zalihe namirnica i apelovao na starije od 65 godina da izađu samo ako je potrebno i ako nemaju drugi način da se snabdeju.

"Važno je da smo obezbedili da lanac snabdevanja funkcioniše", kazao je Malinović i dodao da je snabdevanje bilo otežano početkom sedmice zbog povećane tražnje.

Kako kaže, tražnja se od srede do danas stabilizovala, a građani mogu da vide kada odu u bilo koji maloprodajni objekat da su rafovi puni i da proizvoda ima dovoljno.

"Važno je da svi budemo odgovorni prilikom kupovine, da ukoliko i pravimo zalihe, pravimo je za tri do pet dana jer nema potrebe da gomilamo zalihe i na taj način ugrožavamo mogućnost da se neko drugi snabde isto kao i mi", poručio je Malinović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.