Pandamonijum - subotom na RTV2

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2018, 05:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pandamonijum - subotom na RTV2

Od 1. septembra, Radio-televizija Vojvodine počinje sa prikazivanjem dokumentarne serije Pandamonijum (Pandamonium: Welcome to Wolong, 2013). Serija će biti emitovana subotom od 15.10 na našem Drugom programu.

Džinovske pande su među najpopularnijim vrstama na Zemlji, a ipak su ugrožene. U ovoj jedinstvenoj i izuzetnoj seriji dokumentarnih filmova, zaći ćemo iza kulisa u prvom, najvećem i najuspešnijem centru za uspešno razmnožavanje panda na svetu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Snimano duže od godinu dana, uz ekskluzivne dozvole, u Kineskom centru za istraživanje i konzervaciju na jugoistoku te zemlje, zabeležili smo čudesne priče i pratili osoblje centra u svakodnevnim obavezama i problemima, dok su nastojali da očuvaju jednu dragocenu vrstu.

Videli smo rođenje mladunčadi, snimili ih kako rastu i razvijaju se i videli kakav se neverovatan trud ulaže u razmnožavanje pandi; ponekad veštačkom oplodnjom, a ponekad nasilnim prirodnim parenjem.

Postavili smo niz pitanja o budućnosti koja čeka ove medene, crno-bele medvede, ukoliko ih ikad puste ponovo u šumu u očajničkim pokušajima da se vrsta džinovskih pandi očuva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Treća sezona krimi serije "Most" - vikendom na RTV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2018

Od subote, 1. septembra, Radio-televizija Vojvodine počinje sa prikazivanjem treće sezone višestruko nagrađene krimi serije Most (Bron-Broen, 2015) koja će se emitovati subotom i nedeljom od 20.05 na našem Prvom programu.....Dugačak osam kilometara, most Oresund je potpuno fascinantan. Na površini...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.