POLICAJCI HEROJI Spasli ženu koja je skočila s mosta

Izvor: Blic, 02.Dec.2015, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLICAJCI HEROJI Spasli ženu koja je skočila s mosta

Policajci Zoran Novak (46) i Milan Stamenković (25) izvukli su u ponedeljak ujutru Novosađanku (38) iz Dunava.

Policajci iz stanice u Petrovaradinu su malim plastičnim čamcem kod plaže Bećarac iz Dunava izvukli ženu koja je skočila sa Mosta slobode.

Novak, koji je zamenik šefa smene, kaže da je preko radio-veze čuo dojavu o ženi u Dunavu i da se odmah uputio na obalu.

- Obavestio sam kolege da obezbede čamac, ali sam mislio da ću brže stići >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svojim koji je usidren u Petrovaradinu. Tamo su me čekali kolege Milan i Stojan, koji su bili u patroli - priča Novak.

Pošto Novak ima mali plastični čamac, samo on i Stamenković su mogli da uđu u njega i krenu po davljenicu.

- Videli smo ženu kako pluta sa glavom u vodi, izvukli smo je i ubacili u čamac, ali nije davala znake života - dodaje Novak. Kaže da nisu uspeli da napipaju puls ženi koju su izvukli iz reke.

Poruka na mostu

Na Mostu slobode ostala je poruka na ogradi i buket cveća. Na poruci je olovkom napisano: „Ja ću sad skočiti, bye“. Međutim, još nije utvrđeno da li je poruku nađenu na mostu napisala žena koja je skočila u Dunav i koju su spasli Novak i Stamenković.

- Zato sam je okrenuo na bok i pokušao reanimaciju. Počela je da diše i nakon desetak sekundi izbacila malo vode iz sebe, ali je i dalje bila u teškom stanju - priča Stamenković.

Novak kaže da je žena imala veliku sreću jer je pored nje, dok je bila u vodi, prošao brod.

- Verovatno je za dlaku izbegla smrt jer je bila na plovnom putu, a brodovi ne mogu lako da manevrišu, pogotovo što u tom delu Dunava plove vrlo brzo - kaže hrabri policajac.

Na dojavu da se žena davi u Dunavu reagovali su policajci iz tri novosadske stanice, ali su Novak i Stamenković bili najbrži.

Novaku je ovo treće spasavanje davljenika. On je već spasao dvoje ljudi iz Dunava iako nije bio na dužnosti. Kako saznajemo, Novosađanka koja je skočila sa mosta nalazi se u Urgentnom centru KCV i još je u teškom stanju.

Preživela i devojka iz Zmajeva

Policajci Predrag Dubak i Borivoj Dakić su u ponedeljak iz Vrbasa spasli dvadesetdvogodišnju devojku iz Zmajeva koja je skočila u Jegričku reku u tom mestu. Ona je sada dobro i nije životno ugrožena.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Spasli ženu koja je skočila s mosta u Dunav

Izvor: Blic, 03.Dec.2015, 00:59

Policajci Zoran Novak (46) i Milan Stamenković (25) izvukli su u ponedeljak ujutru Novosađanku (38) iz Dunava...Policajci iz stanice u Petrovaradinu su malim plastičnim čamcem kod plaže Bećarac iz Dunava izvukli ženu koja je skočila sa Mosta slobode...Novak, koji je zamenik šefa smene, kaže...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.