Otvoren šalter za preduzetnike u Opštini Temerin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2023, 16:41

Otvoren šalter za preduzetnike u Opštini Temerin

U opštini Temerin otvoren je šalter za preduzetnike, jedan od 20 u Srbiji, čije je otvaranje pokrenula Privredna komora Srbije, a sve u cilju dostupnosti informacija o pokretanju biznisa, kao i o unapređivanju postojećeg, privrednicima na lokalu.

Svetlana Čavić je majka tri preduzetnika i kaže, cilj joj je bio da njena deca žive i rade u Srbiji. Naglašava da je za preduzetnike bitno da se umrežavaju, informišu, budu podrška jedni drugima u plasiranju proizvoda. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

U cilju unapređenja poslovanja, ali i otvaranju prvih malih preduzeća, u Opštini Temerin, otvoren je šalter za preduzetnike, a pre toga potpisan memorandum o saradnji.

Jedno od 1620 privrednih društava u Temerinu je i „Zorić“ DOO. 1992 otvorili su malu zanatsku ranju, 31 godinu posle sagradili objekat od 3000 kvadrata, proizvode 20.000 jedinica pekarskih proizvoda, snabdevajući njima KCV, studentski centar, dečiju bolnicu i druge institucije.

Lokalna samouprava izlazi u susret interesima preduzetnika, ulažući u nove industrijske zone.

Primer prve opštine koja je otvorila kancelariju ovog tipa u Južnobačkom okrugu, u narednom periodu slediće i ostalih 11 opština kao grad Novi Sad.

Predsednik opštine Mladen Zec rekao je da će „preduzetnički šalter postati mesto gde će svi preduzetnici sa teritorije opštine Temerin imati priliku da dobiju uputstva, savete i informacije o subvencijama, aktuelnim konkursima, kreditnim linijama, i ostalim poslovnim mogućnostima".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.