Otvoren konkurs za kupovinu kuća na selu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2014, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren konkurs za kupovinu kuća na selu

Sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova u Pokrajinskoj vladi Miroslav Vasin izjavio je danas da je zvanično otvoren konkurs za dodelu bespovratnih sredstava mladim bračnim parovima za kupovinu kuća na selu, a maksimalan iznos je milion dinara.

Vasin je na konferenciji za novinare izjavio da ta akcija predstavlja pokušaj Pokrajinske vlade da olakša život mladim ljudima koji nemaju rešeno stambeno pitanje, ali i da stimuliše život na selu, kao i da promeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << demografiju u seoskim sredinama podmlađivanjem stanovništva i povećanjem broje dece.

"Maksimalan iznos koji za kupovinu kuća na selu, sa okućnicom, bespovratno dodeljuje Pokrajinska vlada je milion dinara, a za tu akciju su opredeljena sredstva u ukupnom iznosu od 40 miliona dinara, što znači da će biti finansirana kupovina najmanje 40 kuća na selu", rekao je Vasin dodajući da će u skladu sa interesovanjem u budžetu za narednu godinu za tu namenu biti izdvojena znatno veća sredstva.

Po Vasinovim rečima, interesovanje mladih bračnih parova za tu akciju je ogromno, a svi zainteresovani treba da se najkasnije do 15. januara 2015. godine prijave na konkurs, nakon čega sledi bodovanje od strane stručne komisije po unapred utvrđenim kriterijuma, da bi se prva realizacija odnosno kupovina prvih kuća tim sredstvima mogla očekivati u maju naredne godine.

Da bi učestvovali na konkursu mladi bračni parovi moraju ispuniti određene preduslove, a neki od njih su: da imaju najmanje pet godina boravište na teritoriji AP Vojvodine, da je bar jedno od supružnika zaposleno, da je maksimalna vrednost nepokretnosti milion i po dinara, da su u braku najmanje godinu dana ili u vanbračnoj zajednici u skladu sa zakonom propisanim uslovima, te da kupljenu imovinu ne mogu otuđiti, odnosno prodati najmanje deset godina.

Osim navedenih, u osnovne uslove za učešće na konkurusu navedeno je i to da bračni parovi ne mogu biti stariji od 40 godina, te da na svom imenu nemaju upisane nepokretnosti i da nisu u krvnom srodstvu sa prodavcima kuća na selu.

"Ovom akcijom pospešujemo povećanja broja nekretnina u vlasništvu žena jer upis kupljene kuće u katastar ne može biti samo na jednog već na oba bračna partnera", pojasnio je Vasin i dodao da će u slučaju da kandidati budu imali isti broj bodova prednost imati onaj par koji ponudi kuću sa većom okućnicom, kao i oni parovi koji kupuju kuće u selima na teritorijama nedovoljno razvijenih opština.

Svi uslovi koje je neophodno ispuniti da bi se učestvovalo na konkursu, kao i dokumentacija koju je potrebno dostaviti prilikom konkurisanja, kako je rekao Vasin, navedeni su u tekstu konkursa koji je danas objavljen u dnevnom listu "Dnevnik".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konkurs za kupovinu seoskih kuća za mlade bračne parove iz Vojvodine

Izvor: Blic, 13.Nov.2014

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima iz Vojvodine za kupovinu 40 seoskih kuća za koje je izdvojeno 40 miliona dinara, raspisali su danas Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova i Pokrajinski zavod za ravnopravnost polova...Resorni sekretar Miroslav...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.