Otvoren Book talk 2018

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2018, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren "Book talk 2018"

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić otvorio je regionalnu književnu konferenciju ''Book talk'' koju organizuje kompanija ''Color media group'', ove godine, u okviru ''Kaleidoskopa kulture'', nove platforme Fondacije ''Novi Sad 2021''.

Četvrti put po redu Konferencija je okupila najznačajnije pisce, izdavače i književne kritičare u regionu. Tematika je posvećena jubilejima deset regionalnih, globalnih i nacionalnih društveno-istorijskih događaja, od rođenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Karla Marksa do globalne ekonomske krize, koji su uticali na društvene tokove, pa tako i na književnost i izdavaštvo.

"Ovogodišnji koncept je izuzetno širok i dozvoljava da se ključni društveni fenomeni, globalnog i nacionalnog karaktera, sagledaju iz brojnih aspekata, što u mnogome doprinosi književnosti. Posebno mi je drago što se naša nova platforma ''Kaleidoskop kulture'' za kratko vreme pokazala veoma plodonosnom, i što je i ''Book talk'' našao svoju poziciju u okviru iste. Cilj te platforme je ujedinjavanje raznolikosti u cilju stvaranja novih unapređenih vrednosti, i podsticanja publike, odnosno građana da se maksimalno angažuju u kulturi na različite načine. Dovoljan je samo jedan pogled na teme i imena učesnika konferencije da budete uvereni da će ona ostaviti dubok trag u kulturi, ne samo Novog Sada, a to je i cilj ove gradske administracije da kulturnim sadržajima proizvedemo jasne povoljne efekte na ukupno društvo", naglasio je Rožić.

Panel diskusije održavaju se paralelno u Galeriji Matice Srpske, Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića i Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.

"Treba da negujemo kulturu sećanja i iz prošlosti uzimamo pouke kako bi bili uspešniji u budućnosti. Verujemo da će ovaj ambijent biti inspirativan za vas. Knjiga je temelj društva i na njoj svi treba da radimo da bude što prisutnija u našem životu", poručila je upravnica Spomen-zbirke Pavla Beljanskog Tijana Palkovljević Bugarski.

Među ovogodišnjim učesnicima su Svetislav Basara, Tijana Palkovljević Bugarski, Radovan Jokić, Teofil Pančić, Vera Kopicl, Aleksandar Gatalica i mnoga druga istaknuta imena iz domena pisane reči.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.