Otvaranje izložbe Predstava deteta u industriji ambalaže

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2016, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje izložbe "Predstava deteta u industriji ambalaže"

U Galeriji Forma u Novom Sadu danas u 19 časova biće otvorena izložba "Predstava deteta u industriji ambalaže" grafičkog dizajnera Vojislava Terzića.

Izložbena postavka pruža priliku da se publika i stručna javnost sretne sa danas antologijskim primercima ambalaže na kojoj je apliciran lik deteta, navodi se u pozivu.

Vojislav Terzić je rođen 1928. godine u Futogu. Završio je Srednju tehničku školu u Novom Sadu. Jedan je od prvih članova UPIDIV-a od njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osnivanja 1964. godine.

Terzić je aktivno izlagao svoja grafička rešenja na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je značajnih strukovnih priznanja, između ostalih Oskara za ambalažu 1969. godine u Ljubljani, priznanja za pakovanje cigareta u Budimpešti i Moskvi 1970. godine, Zlatne medalje na Novosadskom sajmu 1981. godine, a zatim iste godine i "Zlatne forme".

U periodu od 1950. do 2009. godine Terzić je ostavio bogat dizajnerski opus za brojna preduzeća, najčešće iz oblasti prehrambene industrije - "Danubius", "Aleva", "Pionir", "Banat", "29. Novembar", "Vitaminka", "Neoplanta", "Mlekara" i drugo.

Galerija Forma Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine nalazi se u ulici Ilije Ognjanovića 3.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.