Opštoj bolnici u Senti dodeljen sertifikat na sedam godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2019, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opštoj bolnici u Senti dodeljen sertifikat na sedam godina

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije dodelila je Opštoj bolnici u Senti sertifikat na sedam godina. To je najduži vremenski period za koji se može dobiti akreditacija.

U prethodnom procesu akreditacije, Bolnica je dobila sertifikat na tri godine, ali i sugestije u vezi sa tim koje segmente rada bi trebalo unaprediti, kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

"Te sugestije smo sa puno rada i truda ispravljali, sad znači kad smo dobili na sedam godina, to >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << znači da smo dobro radili, da smo sva očekivanja koja su bila prema nama, da smo to uspeli da iskorigujemo i ispunimo", rekao je dr Beata Čaki, v.d. direktora Opšte bolnice u Senti.

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, definisala je standarde koje je potrebno ispoštovati.

"Ispoštovani su svi ključni aspekti u zdravstvenoj zaštiti, bezbednost pacijenata, bezbednost zaposlenih, tako da su sve ključne kriterijume oni ispunili i zaslužno dobili akreditaciju na sedam godina", rekla je Dubravka Papić Damjanović, Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije.

Ključni, ali i brojni drugi kriterijumi ocenjeni su najvišim ocenama.

Rad zdravstvenih ustanova u Srbiji ocenjuje se na osnovu gotovo hiljadu kriterijuma, a Opšta bolnica u Senti u 87 odsto slučajeva dobila je četvorke i petice.

Da podsetimo, zaposleni u Opštoj bolnici u Senti brinu o zdravlju 100 hiljada stanovnika Severnobanatskog okruga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.