Opština Nova Crnja šalje gojazne đake na mršavljenje u Čigotu

Izvor: Blic, 18.Jun.2015, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opština Nova Crnja šalje gojazne đake na mršavljenje u "Čigotu"

Desetoro gojaznih učenika osnovnih škola iz svih šest mesta u maloj srednjobanatskoj opštini Nova Crnja ovih dana otputovaće u Zdravstveni centar „Čigota“ na Zlatiboru, gde će biti uključeni u program mršavljenja.

- Ideja je potekla je od Maše Marjanovića iz Srpske Crnje, koji je samoinicijativno spremio projekat pod nazivom „Zdravo dete, od glave do pete“. On je, posle analize sprovedene u osnovnoj školi u Srpskoj Crnji, utvrdio da čak 90 odsto osnovnoškolske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dece ima neki oblik deformiteta. O ovim rezultatima obavestio je lokalnu samoupravu, pa smo brzo odlučili da potražimo donatora i uputimo u Čigotu, na dvonedeljni program mršavljenja, desetoro mališana koji imaju problema sa gojaznošću – kaže predsednik opštine Nova Crnja Pera Milankov.

Pre toga, u školi u Srpskoj Crnji organizovana su predavanja doktora iz Čigote, na kojimaje đacima ukazivano na posledice koje izaziva gojaznost.

- Videćemo efekte ove akcije i svakako se potruditi da ovaj program bude nastavljen i u narednom periodu - kaže Milankov.

Novac za učešće u ovom programu obezbeđen je iz donacija, u saradnji sa nevladinom organizacijom „Duga“ iz Ade.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.