Omladinski parlament u Skupštini Grada Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2015, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omladinski parlament u Skupštini Grada Novog Sada

Povodom Dečije nedelje, u Velikoj sali Skupštine Grada Novog Sada juče je održan Omladinski parlament u čijem radu je učestvovalo više od 90 učenika i učenica novosadskihi osnovnih i srednjih škola.

Cilj održavanja Omladinskog parlamenta bio je da učenici jedni druge upoznaju sa aktuelnim pitanjima vezanim za školu, a svaka grupa imala je zadatak da spremi i izlaže po jednu temu, navodi se u saopštenju.

Na Dnevnom redu našla su se pitanja poput odnosa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << učenika i profesora, bezbednost u saobraćaju, digitalizacija u školama, kulture i aktivizma mladih i drugo.

Sednicu je otvorila Jelena Crnogorac, predsednica Skupštine Grada Novog Sada, koja je mlade upoznala sa radom parlamenta, nadležnostima Skupštine, gradonačelnika, Gradskog veća i Gradskih uprava.

Ona je podsetila da Skupštini grada ovo nije prvi put da ugosti mlade Novosađane i Novosađanke i da se u gradskom parlamentu već nekoliko godina, mimo Dečije nedelje i u dogovoru sa novosadskim školama, održavaju posete učenika i učenica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Omladinski parlament

Izvor: Danas, 09.Okt.2015

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Crnogorac otvorila je juče Omladinski parlament, koji se u okviru Dečije nedelje, održao u Velikoj sali novosadske Skupštine. U radu Omladinskog parlamenta učestvovalo je više od 90 učenika i učenica novosadskih osnovnih i srednjih škola. Cilj održavanja...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.