Izvor: Danas, 09.Okt.2015, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omladinski parlament

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Crnogorac otvorila je juče Omladinski parlament, koji se u okviru Dečije nedelje, održao u Velikoj sali novosadske Skupštine. U radu Omladinskog parlamenta učestvovalo je više od 90 učenika i učenica novosadskih osnovnih i srednjih škola. Cilj održavanja Omladinskog parlamenta bio je da učenici jedni druge upoznaju sa temama vezanim za školu, a svaka grupa imala je zadatak da spremi i izlaže po jednu temu.

- Zadovoljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << mi je što mogu da vas pozdravim i drago mi je što ste pokazali interesovanje za rad najviših organa vlasti na lokalnom nivou u našem gradu. Nije česta prilika da mladi saznaju nešto o ustanovama i institucijama koje rešavaju najvažnija pitanja za grad, a ta pitanja se tiču i mladih - istakla je Crnogorac.

Ona je podsetila da Skupštini grada ovo nije prvi put da ugosti mlade Novosađane i Novosađanke i da se u gradskom parlamentu već nekoliko godina, mimo Dečije nedelje i u dogovoru sa novosadskim školama, održavaju posete učenika i učenica novosadskih škola.

Na Dnevnom redu Omladinskog parlamenta našle su se teme poput odnosa učenika i profesora, bezbednost u saobraćaju, digitalizacija u školama, kultura i aktivizam mladih i slično. Učenici, predstvanici škola koje su učestvovala u radu parlamenta, bili su zaduženi za po jednu temu i da o njoj izveste ostale učesnike. Nakon svakog izlaganja, učesnici su zajedno raspravljali o datoj temi.

Sednica Omladinskog parlamenta održana je u okviru Dečije nedelje, koja se od 5. do 12. oktobra održava u Novom Sadu.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Novosadski maraton u nedelju

Izvor: Danas, 09.Okt.2015

Pripreme za 23. Novosadski maraton su pri kraju i očekuje se da u nedelju, 11. oktobra, kada se trka održava, na maratonu učestvuje više od 500 maratonaca iz zemlje i inostranstva, rečeno je na poslednjem sastanku Organizacionog odbora Novosadskog maratona, kojim je predsedavala predsednica Skupštine...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.