Olujno nevreme praćeno gradom pogodilo ivanjička naselja, Arilje i Požegu, bujica odnela zemlju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2020, 00:50

Olujno nevreme praćeno gradom pogodilo ivanjička naselja, Arilje i Požegu, bujica odnela zemlju

Olujno nevreme praćeno jakom kišom izazvalo je poplave u ivanjičkim naseljima Senjak, Bukovica i Marina Reka, a bujica je odnela određenu količinu zemlje.

"U ovom delu grada radimo zamenu azbestnih cevi i pojedini kanali su ostali otvoreni, bujica je odnela određenu količinu zemlje i došlo je do problema u četiri domaćinstva. Vrlo brzo smo uspeli da saniramo izlivanje vode, ali dodatni problem nam predstavlja nestabilna vremenska prognoza i nove najavljene padavine", izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je zamenik predsednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Jako nevreme praćeno krupnim intenzivnim gradom, zahvatilo je i podgolijska ivanjička sela, a pojedina dvorišta potpuno su obelela od grada, a meštani su ga skupljali lopatama.

"Još uvek nismo primili dojavu o šteti, ono što za sada znamo jeste da se na tom području ljudi ne bave poljoprivredom i izbegnuta je šteta na malinjacima. Sa protivgradne stanice ispaljeno je 55 raketa", rekao je Mitrović.

Kako se navodi, nevreme je pogodilo i opštine Arilje, Požega i Lučani.

Todorović: Ovo su prave letnje kiše, ništa neobično

U narednih desetak dana na području Srbije se očekuje nestabilno i promenljivo vreme, što znaci da će skoro svakog dana negde biti pljuskovi i grmljavine, rekao je meteorolog Nedeljko Todorović.

On je rekao i da takve vremenske prilike nisu neobične za ovo doba godine.

Todorović je za RTS objasnio i da su jučerašnje padavine bile pljuskovite, a 2014. godine velika površina bila je pogođena jakom kišom.

"Ovo su prave letnje padavine, relativno uska zona. Jun je letnji mesec po svim karakteristikama. Temperature prelaze 25 stepeni", naveo je Todorović i dodao da je zbog sparine subjektivni osećaj da su temperature više.

On je objasnio i da je problem što je Beograd brdovit i onda sva voda koja padne na asfalt silazi u niše delove grada.

Istakao je da je pljusak juče iznosio 60 do 70 odsto količine mesečnih padavina u Beogradu, ali je napomenuo da raspodela padavina po delovima grada nije bila ujednačena.

Govoreći o prognozi za leto, rekao je da će ono biti toplo i da će se od jula smanjiti količina padavina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.