Oglašena prodaja nepokretne imovine subotičke kompanije Solid

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2021, 13:33

Oglašena prodaja nepokretne imovine subotičke kompanije "Solid"

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je oglasio je prodaju nepokretne imovine subotičke kompanije „Solid“, koje je u stečaju od sredine 2019. godine.

Kako se navodi u oglasi, predmet prodaje jesu industrijske mašine i oprema, vozila i zalihe, po početnoj ceni nešto većoj od 7,2 miliona dinara.

Prodaja će biti realizovana javnim nadmetanjem koje je zakazano za 26. februar u prostorijama Agencije za licenciranje stečajnih upravnika u Novom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sadu.

Stečaj nad nekadašnjoj fabrike obuće otvoren je zbog trajne nesposobnosti plaćanja, a poverioci potražuju više od 133 miliona dinara.

Prošlog septembra nekadašnji radnici ovog preduzeća uspeli su da naplate deo zaostalih zarada.

U pitanju je devet minimalaca za koje je iz Fonda Solidarnosti izdvojeno trideset i pet miliona dinara.

Više od 140 nekadašnjih radnika ovog preduzeća i dalje ima problem nepovezanog radnog staža.

Deo pogona prošle godine zakupilo je mađarsko preduzeće “Tisa Solid”, ali nije uspelo da uspostavi značajnu proizvodnju.

Najvrednija imovina Solida jesu objekti koji se nalaze u samim centru Subotice, u ulici Đure Đakovića, procenjeni na više od 150 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NEMA KUPACA ZA "AZOTARU" Niko nije uplatio depozit za javno nadmetanje

Izvor: Blic, 26.Jan.2021, 11:32

Prodaja HIP Azotare u stečaju kao pravnog lica oglašena je neuspešnom, jer niko nije dostavio bankarsku garanciju niti uplatio depozit za javno nadmetanje, obavestila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.