Održana parada u Nišu: Srbija brani slobodu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2019, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana parada u Nišu: Srbija brani slobodu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je, nakon prikaza Vojske Srbije i MUP na paradi "Odbrana slobode", da su trud, marljivost i obučenost vojske i policije vrlo dobri.

U prikazu je učestvovalo više od 4.000 vojnika i policajaca, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 letelica.

"Veliko vam hvala za ovaj veličanstveni dan. Na impresivan način obeležili smo Dan pobede nad >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << fašizmom i pokazali još jednom kako vraćamo dug onima koji su stvorili slobodu. Srbija je slobodna zemlja i neće nikome dozvoliti da njena sloboda bude ugrožena", istakao je on.

Vučić je poručio vojnicima i policajcima da je Srbija ponosna na njihov trud, marljivost i obučenost.

Program prikaza počeo je intoniranjem himne "Bože pravde", obuhvatio je svečani defile pešadijskog ešalona, defile motorizovanog ešalona, nalet vazduhoplovnog ešalona i padobranski desant.

Raport predsedniku i vrhovnom komandantu Vojske Srbije podneo je major VS Miša Živković, nakon čega je Vučić izvršio smotru počasne Garde.

Program prikaza počeo je padobranskim desantom koji su izveli pripadnici Specijalne brigade Vojske Srbije, nakon čega su u defileu nastupili pešadijski, motorizovani i vazduhoplovni ešalon.

Deo pešadijskog ešalona činili su i veterani vojske i policije.

Uz učešće oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova građani su mogli da vide i borbena vozila pešadije, tenkove, borbena vozila "hamer", artiljerijske sisteme "oganj", borbena vozila "lazar", artiljerijska oruđa "nora", PVO sisteme, oklopna vozila žandarmerije, policijska vozila i savremeno naoružanje i opremu po projektima "1500" i "1500+"...

Premijerno je prikazan i modernizovani ruski tenk T-72, koji će Srbija dobiti na osnovu vojno-tehničkog sporazuma s Rusijom.

Na nebu su danas bili i osam Migova 29, osam "orlova" i G4 školski avion, bombarderi, lovci, helikopteri MI 35.

Pre početka parade, predsednik Srbije najavio je značajno povećanje plata za pripadnike vojske i policije.

Simović: Vojnici i policajci spremni da čuvaju otadžbinu

Srpski vojnici i policajci koračaju danas napred istim duhom borbenosti i junaštva kao njihovi preci, i posvećeni pozivu i voleći našu dragu, namučenu, drugu majku Srbiju, poručio je danas komandant Kopnene vojske Vojske Srbije, general-potpukovnik Milosav Simović.

Simović je istakao da su učesnici prikaza u jedinstvenom stroju, spremni da čuvaju otadžbinu Srbiju, zaštite građane u miru ili ratu, bez obzira na versku, politički ili nacionalnu pripadnost.

On je istakao da su učesnici prikaza snage Vojske Srbije i MUP-a potomci predaka koji su poštovali tuđe i bili stub srpske državnosti i slobode.

Simović je istakao i da danas neće biti prikazana sva sredstava i snage vojske i policije.


Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojna parada u Nišu (FOTO, VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 10.Maj.2019

Vojska Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova prikazuju danas u Nišu svoju snagu, pripremljenost i sposobnost, na paradi "Odbrana slobode", u kojoj učestvuje više od 4.000 vojnika i policajaca, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 letelica...Vojno-policijskoj paradi prisustvuju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Novine: "Srbija zna da brani slobodu"; "Sledeće nedelje poplave poput onih iz maja 2014"

Izvor: B92, 11.Maj.2019, 00:09

Novine u svom sutrašnjem izdanju pišu o održanoj vojno-policijskoj paradi u Nišu, ali i o prištinskoj rezoluciji o Srebrenici..."Srbija zna da brani slobodu", piše dnevni list "Politika...Dnevni list "Blic" piše o prištinskoj rezolucijo o Srebrenici..."Zapadu smeta parada u Nišu", pišu "Večernje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.